2016. 07. 08.

Országos ifjúsági találkozó lesz a Margitszigeten

A 777 információi szerint országos ifjúsági találkozó szervezése kezdődött meg a napokban. A rendezvényre szeptember 10-én, a Margitszigeten kerül sor. A rendezők több ezer fiatalra számítanak – ez lesz a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó hivatalos magyar utótalálkozója is.

A 777 számol be elsőként róla: szeptember 10-én, szombaton országos katolikus ifjúsági találkozóra kerül sor a budapesti Margitszigeten, a szabadtéri színpad rendezvényközpontjában. Az esemény főszervezője az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia és a Regnum Marianum Mozgalom újpesti szervezete, az előkészítést és a lebonyolítást fiatalokból álló önkéntescsapat segíti majd.

A rendezvény keretében szabadtéri gitáros szentmise mellett sor kerül többek között a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága által meghirdetett dalpályázat győztes pályaműveinek közös éneklésére és további lelki programokra.

Célunk, hogy az ország minden részéről és a határon túlról érkező katolikus fiatalok tanúságtételével felhívjuk a figyelmet az évezredes keresztény értékekre, amelyek Európa morális és kulturális alapját jelentik. Napjainkban, amikor sokféle kihívás éri Európát, fontos elmélyíteni a fiatalok keresztény identitását, valamint felhívni a közvélemény figyelmét ezekre az értékekre, amelyek az egyház szolgálata által ma is erősítik a nemzet közösségét

– mondta a 777-nek a találkozót szervező egyházközség plébániai kormányzója, Horváth István atya.

A találkozóra meghívást kap majd az a több ezer magyar fiatal is, akik a nyáron részt vesznek a krakkói Ifjúsági Világtalálkozón, hiszen ez az esemény lesz a világtalálkozó magyarországi utótalálkozója.

„Fontosnak tartjuk, hogy az esemény híre minél több magyar fiatalhoz jusson el és minél többen tudjuk megmutatni a közösségi összetartozás erejét és élményét. Ezért arra kérjük a keresztény médiaszolgálatokat, sajtóreferenseket, segítsenek a rendezvény hírének terjesztésében, a meghívás átadásában” – mondta Vágvölgyi Gergely, a program sajtófelelőse.

Az Ifjúsági Világtalálkozóra július 25. és 31. között kerül sor. Az Irgalmasság Évében a szervezők Máté evangéliumából választották a rendezvény mottóját: „Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek” (Mt 5:7). A találkozóra a szervezők tájékoztatása szerint mintegy 4000 magyar fiatal utazik szervezett csoportok tagjaként.

Hírek Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás