2016. 07. 06.

Ilyen a német válogatott hite – többen is mélyen vallásosak

A 777 az elmúlt hetekben több labdarúgó hitével kapcsolatos gondolatát közzétette, bizonyítva, hogy a focisták között is sok a mélyen vallásos. Ezúttal azonban egy egész válogatott hite kerül bemutatásra – ez a csapat nem más, mint a világbajnoki címvédő Nationalelf, azaz a német nemzeti tizenegy.  A cikk eredeti nyelven itt olvasható. 

Manuel Neuer kapus sajnálja, hogy profi játékosként nem tud rendszeresen szentmisére menni. Gelsenkirchenben a Szent Urbanus katolikus plébánia óvodájába járt. Ma alapítványán keresztül Gelsenkirchen központi plébániájának többek között a gyermekszegénység-ellenes, és ifjúsági közösségeinek szervezett projektjét támogatja. Bátyja Marcel katolikus teológiára jár. Szabadidejében bíróként fújja a sípot.

„Egyedül Isten bíráskodhat fölöttem” –  Jérôme Boateng védő játékos hite a bőr alá is behatol. Három hittel kapcsolatos motívumot is tetováltatott magára a katolikus játékos: Szűz Máriát, egy keresztet imádkozó kézzel és angolul a következő mondatot: „Egyedül Isten bíráskodhat fölöttem.”

Józsue ószövetségi könyve után kapta Joshua Kimmich a nevét. Evangélikus szülei ezt a nevet adták neki: „Édesanyám akarta tulajdonképpen, hogy a ‚Josua‘ nevet kapjam.“ Optikai okokból a szülés után mégis betett anyám a nevembe egy „h“ betűt. Védőtársa, Benedikt Höwedes szerint „egy kicsit vallásosnak tűnik“, azonban ehhez nincs semmilyen különleges rituáléra szükség.

hirdetés

„Istentől kaptam a tehetségem“ – A csapatkapitány, Bastian Schweinsteiger, bár nem jár rendszeresen templomba, hisz Istenben, és olykor elküld egy fohászt felfelé. A katolikus játékos azt mondja, hogy: „Isten velem van az életem játszmájában.“

Thomas Müller a szülőfalujában, a bajorországi Pählben ministráns volt, és ma is nagyon fontosnak tartja az egész társadalom számára az egyházi hagyományokat.

Mario Götze csatár lőtte 2014-ben a VB döntőn Argentína ellen a győztes gólt. Ő ezt mondja: „A tehetségemet Istentől kaptam.“ Rendszeresen publikál az Instagramon ezekkel a címkékkel: Faith (hit – bizalom), Hope (remény) vagy Believe (hit).

Az EB előtt Mekkába: A sztár-középcsatár Mesut Özil az EB előtt elzarándokolt Mekkába, és a tradicionális fehér iszlám öltözékben engedte, hogy lefényképezzék a szent Kába kőnél. Minden meccs előtt olvas a Koránból, és az ég felé tartott kézzel hangosan imádkozik. Az iszlám valláshoz tartozónak tartják magukat csapattársai: Sami Khedira, Shkodran Mustafi és Emre Can.

Forrás: www.glaube.at

 

Ezt a cikket Csernus Ágnes önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás