2016. 06. 20.

Vízió Európáról – hír Augsburgból

A május eleji HOPES konferencia (az európai imádság házák vezetőinek találkozója) után Johannes Hartl a keddi munkatársi imát (az egyetlen a héten, amikor minden munkatárs együtt imádkozik) beáldozta egy beszámolóért, mert az előtte való héten annyi stratégiailag fontos dolog történt, hogy szerette volna mindannyiunkkal megosztani. Most az ott elhangzottaktól és a HOPES-on szerzett benyomásaimról szeretnék írni.

Már a HOPES elején érkezett a hír, hogy az Augsburgi Imádság Háza éppen túl van a “10 éves vízió” összeállításán, és az ekkor kapott látás erősen összecseng azzal, amit a HOPES hetében Svájcban tartott Keresztény szolgálatvezetők európacsúcsán Johannesék kaptak. Erről a találkozóról sok szó esett a HOPES-on is.

Mielőtt a konkrét vízióról írnék, a svájci találkozó hátteréről és résztvevőiről pár szó: Keresztény szolgálatvezetők, akik vagy európaiak, vagy ide hívja őket az Úr szolgálni, gyűltek össze, hogy együtt imádkozva keressék a kontinens ébredésének útját. Johannes a résztvevőkről nagyon sokat mesélt. Európa legnagyobb evangéliumi (pünkösdi jellegű) gyülekezeteinek vezetői közül többen, a Bethel gyülekezetből (óriásgyülekezet Kaliforniában) Paul Manwaring és Ben Fitzgerald (Ő masszívan benne van az Awakening Europe-ban is), egy ázsiai szolgálatvezető, akinek a szolgálata évi 250.000 megtérőt gyümölcsözik, Heidi Baker Mozambikból (több ezer gyülekezet alapítója, sok vak és süket gyógyul meg a szolgálatában), Daniel Kolenda (Reinhard Bonnke utóda, az ő szolgalatuk már 75 millió megtérést hozott Afrikában) és több “hálózati ember”, akik a szervezés területén szolgálnak. Johannes szerint, ha van valaki aki képes az ébredés “kirobbantására” Európában, akkor ők olyanok.

A VÍZIÓ:

hirdetés

Az első pont, hogy a következő 10 évben 100 millióan térnek meg Európában. Ez olyan látás, amiben együtt részesültek (kb. 30-an voltak a svájci találkozón) és ahogy ők fogalmaztak “hitük van rá”.

Az utóbbi időben nagyon sok helyről az a prófécia érkezik, hogy itt van Európa ideje, Isten most nagy dolgo(ka)t visz véghez itt nálunk. és sok nagy léptékű szolgáló fordul a kontinens felé, akár figyelemmel és imával, akár konkrét szolgálattal (többen ide is költöznek).

A bevándorlási hullám és az elmuszlimosodás fenyegetése olyan dolgok, amiket az Úr tudatosan enged meg, mert használni szeretné a kialakult helyzetet és magukat a muzulmánokat is a kontinens felébresztésében. A közel-keleti válságövezetben rengetegen térnek meg Jézushoz a muzulmánok közül (százezres-milliós nagyságrend), és sokan vannak, akik készek Európában evangelizálni az itteni bevándorló tömeget. Egy egyiptomi üzletember épp most vett meg egy komplett kolostort München mellett, hogy legyen hol kiképezni ezeket a testvéreket.

A muzulmán emberekből az emberfélelem szinte teljesen hiányzik, viszont az Istenfélelem nagyon erős (a muzulmán hit nagyrészt erről szól). Ha ők megtérnek, a saját életük mint önálló entitás nem igazán létezik számukra, mert alárendelik magukat Jézusnak mint korábban a családnak, törzsnek és Allahnak. Ha ők ezzel a mentalitással evangelizálnak, új dimenziók nyílnak meg.

Fontos volt még, hogy a svájci találkozón jelenlevők egységesen meg vannak győződve, hogy az európai ébredés a Katolikus egyházzal együtt fog zajlani, nem pedig ellene.

Volt több prófécia a bronz kapuk kinyílásáról (Iz/Ézs 45,2) ami nem csak szimbolikus, mert a Vatikán egyik főbejáratát is így hívják…

Évente kb. 1000 templomot bontanak le vagy építenek át valami mássá (pl. mecsetté), logikus lesz, hogy ezeket mégis tartsa meg a katolikus vagy más történelmi egyház, mert szükség lesz rájuk, ha ilyen sokan térnek meg. Volt ilyen kép is, hogy a székesegyházak megtelnek dicsőítő fiatalokkal.

Isten egy új reformációt készít nekünk, ami összehozza a felekezeteket.

Mintha azt mondaná az első reformációról, hogy: Hát megpróbáltatok gyermekeim, próbálkozásnak jó volt, de most én jövök. Csak figyeljetek!

Nagyon erősen megjelent az a gondolat is, hogy abba kell hagynunk a saját kis királyságaink építgetését és össze kell fognunk az egy célért, megtalálva a saját szolgálatunkat a nagy egészben. Itt az ideje a saját EGOnk és a saját LOGOnk letevésének. Nem kell attól sem félnünk, hogy ha nem védem a saját kis művemet, akkor lesüllyed, mert ha a viztükör emelkedik, minden hajó emelkedik vele!

Amikor az a gondolat előkerült, hogy ez a nagy megtérési hullám nálunk Európában emberileg elképzelhetetlen, hiszen sokkal nehezebb a szellemi terep, mint pl. Afrikában, Daniel Kolenda azt válaszolta, hogy szerinte a legfőbb akadály az európai lelki vezetők hitetlensége…

Egyébként a 100 millió megtéréshez a jelenlegi gyülekezeteknek elég évi 7%-ot növekedniük. Nyilván nem tartunk itt (a történelmi felekezetek csökkennek, de az evangéliumiak is csak kb 2%al növekszenek), de nem is irreális a szám.

Az egész folyamat a társadalom gyökeres átalakulásával fog járni, és persze ellenállás is lesz, de nagyon dicsőséges lesz mindez. Az imádság házainak pedig nagyon nagy szerep jut mindebben.

A svájci találkozó a kezdete volt valamiféle együttműködésnek, még fogunk hallani az itt elindult folyamatról.
Eddig az a látás, amivel Johannes hazatért Svájcból.
Legyetek Áldottak!

Mayer Balázs, Augsburg Gebetshaus

Forrás: Imadsaghaza.org

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás