2016. 06. 02.

Szeptemberben ismét Kattárs!

Szeptember 16-án és 17-én ismét jön a Kattárs, azaz a Katolikus Társadalmi Napok, amely ezúttal az irgalmasságra és a sport társadalmi szerepére épít. A rendezvény vidéki kitérők után idén visszatér Budapestre, a programok a Március 15. téren várják majd az érdeklődőket.

A Katolikus Társadalmi Napokat negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Az idei év mottója – utalva a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság Évére: „Jézus az irgalmasság arca. Társai vagyunk!”. Természetesen kiemelt figyelmet kap a Szent Márton Jubileumi Év is, illetve idén először a sport: a szervezők szeretnék a figyelem középpontjába állítani a sport társadalomban betöltött pozitív szerepét, közösségépítő erejét, szolidaritást elősegítő mivoltát.

A programok között előadások, kerekasztal-beszélgetések, koncertek is szerepelnek, de kísérőprogramként műhelykonferenciára is sor kerül. A két nap során folyamatosan bemutatkozási lehetőséghez jutnak a Magyar Katolikus Egyház égisze alatt működő karitatív-szociális intézmények és szervezetek. A koncertrepertoáron szerepel az Eucharist és a Bolyki Brothers is. És ami a legvonzóbb lehet: a szervezők szándéka szerint bemutatásra kerülnek személyes életutak, remek példaképek is.

Részletek a kattars.hu oldalon.

Hírek Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás