2016. 05. 20.

Krakkóba érkezve

A mai napon kezdődik az Ifjúsági Világtalálkozó szimbólumainak – kereszt és a Szűz Mária ikon – zarándoklata a krakkói főegyházmegyében.

A görög – katolikus przemysli katedrálisból fiatalok kísérik át a szimbólumokat a Szent II. János Pál pápa centrumba. Ott 17 órakor ünnepi szentmisét mutat be Stanislaw Dziwisz bíboros.

Május 21-én a szimbólumok a Łagiewnikiben lévő Irgalmasság Bazilikába érkeznek. 16:30-tól rövid ünnepség keretében fogadják a zarándokokat és lehetőség lesz vállra venni a keresztet, amíg a templomhoz érkezik, nyilatkozta Pawel Mielecki atya, a találkozó főszervező csoportjának tagja.

hirdetés

A szimbólumok zarándoklata során 45 esperest, 200 templomot és kápolnát, 50 iskolát, több kórházat és börtönt, illetve oktatási intézményeket keres fel az egyházmegyében.

Május 25-én Evangelizációs Konferenciára is sor kerül Krakkó főterén, ahová a fiatalok a tradicionális Úrnapi körmenet keretében a Wáwelből viszik le a keresztet és Mária ikont a Piac térre.

A szimbólumok a Világ számos pontjára eljutottak és Európában Fehéroroszország, Litvánia, Lettország, Oroszország, Ukrajna, Moldova, Románia, Magyarország, Szlovákia és Csehország után 2014 áprilisában, megérkeztek Lengyelországba, ahol útjuk során az összes egyházmegyét érintette zarándoklatuk.

( forrás: http://www.krakow2016.com/de/die-symbole-des-wjt-in-der-erzdiozese-krakau)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás