2016. 05. 16.

Újabb fantasztikus csoda Lourdes-ban

A napokban a média egy hallássérült olasz kislányról tudósított, akivel a lourdes-i kegyhelyen csoda történt: a születése óta hordott hallókészülékét levéve jelentette ki édesanyjának, hogy most már nincs rá szüksége, hiszen anélkül is jól hall.

Május 11-én este fél kilenckor a hatéves kislány – aki születése óta nem hallott – Giuseppe Secondival, a Lombardia tartományban működő Unitalsi beteggondozó karitatív szervezet igazgatójával játszott. A férfi szólt neki, hogy most már mennie kell, a kislány pedig visszament édesanyjához, levette füléről a hallókészüléket, amely nélkül addig nem hallott. Amikor édesanyja arra kérte, tegye vissza, azt válaszolta neki: „Jól hallok, nem kell már.”

A kislány koraszülött volt, 2009-ben karácsony napján született meg a várandósság 26. hetében, mindössze 800 gramm súllyal. Három hónapot töltött kórházban, megmentették az életét, de az agyában vérömleny alakult ki a kezelés során, amelynek következtében hallójáratai súlyosan károsodtak. A vizsgálatok azt mutatták, hogy egyik fülére sem hall, hallókészülékre van szüksége.

hirdetés

A kislány édesanyjával, bátyjával és nagymamájával érkezett Lourdes-ba. „Egy reggel arra gondoltam, el kell vinnem a lányomat Lourdes-ba. Meg kell köszönnöm a Szűzanyának, hogy védelmezte: életveszélyben volt, túlélte, és ma már egy vidám, boldog kislány. És azt szerettem volna kérni tőle, hogy adjon támaszt, erőt neki, nekem és mindannyiunknak ahhoz, hogy végig tudjuk járni ezt az erőfeszítéseket igénylő életutat” – mondta el az édesanya.

„Úgy éreztem, hangosan ver a szívem, amikor láttam, hogy jön felém, és azt mondja: »Jól vagyok, anya, nem kell már a hallókészülék.« És tényleg, jobban hall most nélküle. A gyerekek nem hazudnak. És a lányom ok nélkül soha nem vette volna le a hallókészüléket” – idézte fel az anya az emlékezetes estét.
lourdes
A hír azonnal elterjedt a zarándokok között. „Megünnepeltük, és azóta is ünneplünk – mondta el Giuseppe Secondi. – Látjuk, ahogy nevet, viccelődik, mintha egy másik gyerek lenne.”

Az édesanya elmondta, hogy hívő ember, azért is jött el Lourdes-ba, ugyanakkor két lábbal szeretne a földön járni, és várja, hogy a tudomány is igazolja a gyógyulást. „Ezek komoly dolgok, nem lehet könnyedén venni” – hangsúlyozta.

Az Unitalsi beteggondozó szervezet egyik munkatársa, Giuseppe Frigerio így fogalmazott a történtekről: „Én gyógyulásnak nevezem. Hogy miféle, miként történt, miért történt, azt majd mások elmagyarázzák. Tudom, hogy sok testében és lelkében meggyötört ember jön ide, aki újult erővel megy haza, és reménnyel, kegyelemmel telve folytatja útját az életben.” Secondi hozzátette: „Már harmincszor voltam Lourdes-ban, sok mindent láttam, fájdalmas és megha
tó dolgokat. De ilyet még soha. Ez valóban az irgalmasság zarándoklata volt.”

Forrás: Magyar Kurír // Kép: catholic-chaplaincy.org.uk

Borítókép - Fotó:

A napokban a média egy hallássérült olasz kislányról tudósított, akivel a lourdes-i kegyhelyen csoda történt: a születése óta hordott hallókészülékét levéve jelentette ki édesanyjának, hogy most már nincs rá szüksége, hiszen anélkül is jól hall.

Május 11-én este fél kilenckor a hatéves kislány – aki születése óta nem hallott – Giuseppe Secondival, a Lombardia tartományban működő Unitalsi beteggondozó karitatív szervezet igazgatójával játszott. A férfi szólt neki, hogy most már mennie kell, a kislány pedig visszament édesanyjához, levette füléről a hallókészüléket, amely nélkül addig nem hallott. Amikor édesanyja arra kérte, tegye vissza, azt válaszolta neki: „Jól hallok, nem kell már.”A kislány koraszülött volt, 2009-ben karácsony napján született meg a várandósság 26. hetében, mindössze 800 gramm súllyal. Három hónapot töltött kórházban, megmentették az életét, de az agyában vérömleny alakult ki a kezelés során, amelynek következtében hallójáratai súlyosan károsodtak. A vizsgálatok azt mutatták, hogy egyik fülére sem hall, hallókészülékre van szüksége.A kislány édesanyjával, bátyjával és nagymamájával érkezett Lourdes-ba. „Egy reggel arra gondoltam, el kell vinnem a lányomat Lourdes-ba. Meg kell köszönnöm a Szűzanyának, hogy védelmezte: életveszélyben volt, túlélte, és ma már egy vidám, boldog kislány. És azt szerettem volna kérni tőle, hogy adjon támaszt, erőt neki, nekem és mindannyiunknak ahhoz, hogy végig tudjuk járni ezt az erőfeszítéseket igénylő életutat” – mondta el az édesanya.„Úgy éreztem, hangosan ver a szívem, amikor láttam, hogy jön felém, és azt mondja: »Jól vagyok, anya, nem kell már a hallókészülék.« És tényleg, jobban hall most nélküle. A gyerekek nem hazudnak. És a lányom ok nélkül soha nem vette volna le a hallókészüléket” – idézte fel az anya az emlékezetes estét. lourdes A hír azonnal elterjedt a zarándokok között. „Megünnepeltük, és azóta is ünneplünk – mondta el Giuseppe Secondi. – Látjuk, ahogy nevet, viccelődik, mintha egy másik gyerek lenne.”Az édesanya elmondta, hogy hívő ember, azért is jött el Lourdes-ba, ugyanakkor két lábbal szeretne a földön járni, és várja, hogy a tudomány is igazolja a gyógyulást. „Ezek komoly dolgok, nem lehet könnyedén venni” – hangsúlyozta.Az Unitalsi beteggondozó szervezet egyik munkatársa, Giuseppe Frigerio így fogalmazott a történtekről: „Én gyógyulásnak nevezem. Hogy miféle, miként történt, miért történt, azt majd mások elmagyarázzák. Tudom, hogy sok testében és lelkében meggyötört ember jön ide, aki újult erővel megy haza, és reménnyel, kegyelemmel telve folytatja útját az életben.” Secondi hozzátette: „Már harmincszor voltam Lourdes-ban, sok mindent láttam, fájdalmas és megha tó dolgokat. De ilyet még soha. Ez valóban az irgalmasság zarándoklata volt.”Forrás: Magyar Kurír // Kép: catholic-chaplaincy.org.uk
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás