2016. 05. 12.

Három gyermeküket vesztették el, most született egy negyedik

Egy ausztrál párnak három gyermeke halt meg, amikor az MH17-es járatot Ukrajna fölött lelőtték. A pár szerint azonban a szeretet erősebb a gyűlöletnél.

Anthony Maslin és Marite Norris három gyermeküket vesztették el 2014 júliusában, amikor a Malaysia Airlines MH17-es járatát Ukrajna fölött lelőtték-írja a BBC. A hvg.hu szerint a három gyerek, Mo, Evie és Otis a nagyapjukkal, Nick Morissal utaztak haza Ausztráliába. Szüleik azért nem ültek a gépen, mert Amszterdamban maradtak. A házaspárnak 2016 május 10-én kedden megszületett negyedik gyermeke.

_89669269_mh17

Violet May Maslin az ausztráliai Perth-ben látta meg a napvilágot. A Maslin házaspár Violet születését „csodálatos ajándéknak” nevezte. A szülők nyilatkozata szerint „Violet születése azt a hitünket igazolja, hogy a szeretet erősebb, mint a gyűlölet.” A házaspár továbbá azt is mondta, hogy:

hirdetés

„Még mindig fájdalommal élünk, de Violet és az a tudat, hogy mind a négy gyermekünk velünk van mindig, világosságot hoz a sötétségbe. Ahogyan Martin Luther King mondta ‘Sötétséget sötétséggel elűzni nem lehet, csak a fény teheti azt. A gyűlöletet nem űzi ki a gyűlölet, csak a szeretet teheti azt’.”

Az MH17 Amszterdamból tartott Kuala Lumpurba, amikor lelőtték. A házaspár azért nem ült a gépen, mert Amszterdamban maradt, és a nagypapa kísérte volna haza Ausztráliába a gyerekeket, akik akkor 8, 10 és 12 évesek voltak.

A repülőt egy orosz gyártású föld-levegő rakétával lőtték le, a nyugati megfigyelők és az ukrán hatóságok az oroszok támogatását élvező helyi erőket tartják felelősnek a történtekért. Az oroszok viszont konzekvensen tagadják ezt, és az ukrán kormányerőket tekintik felelősnek. A tragédiában a repülő összes utasa és az egész személyzet, azaz 298 ember, ebből 80 gyermek halt meg.

(Forrás, képek: BBC.com, hvg.hu)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás