2016. 05. 09.

A tíz legjobb Istennel kapcsolatos idézet

Számtalan híres ember – színészek, sportolók, tudósok – fogalmazták már meg véleményüket Istenről. A tíz számunkra legkedvesebbet gyűjtöttük össze.

1. Most tanultam meg, hogy nem arra kérem Istent, hogy teljesítse azt, amit én elterveztem, hanem hogy segítsen megérteni, mi az értelme annak, amit ő tesz velem. (Wass Albert).

2. Ahová a tudomány nem ér el, ott van Isten. (Szerelmünk lapjai című film)

3. Képzelj el egy repülő madársereget. Na? Hány madarat láttál? Tizenegyet? Tizenkilencet? Ötöt? Van némi fogalmad róla, de a pontos számot nem tudod. Akkor honnan jött ez a gondolat? Valaki odatette. Valaki, aki tudja a madarak pontos számát. És a fákét, a kövekét, a virágokét. Valaki, aki ezekben a századmásodpercekben is gondoskodik rólad, és megmutatja neked a hatalmát. (Paulo Coelho)

4. Ha Isten könnyet helyez a szemedbe, az csak azért van, mert a szívedben szivárványt akar kifeszíteni. (Charles Haddon Spurgeon)

5.  Egy embert szeretni azt jelenti, hogy olyannak látjuk, amilyennek Isten gondolta. (Dosztojevszkij)

6. Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot. (József Attila)

7. Mikor elhagytak, mikor a lelkem roskadozva vittem, csöndesen és váratlanul átölelt az Isten. (Ady Endre)

8. Isten keze mindig vezeti azt, aki hittel halad előre az úton. (Paulo Coelho)

9.  Soha ne sakkozzatok az Istennel! Az Isten mindig tud új figurákat teremteni a táblára, amikor azt hiszitek, hogy már megnyertétek a játszmát. (Popper Péter)

10. Ha baj van, sose embert kérdezz, mindig csak Istent, az ember esetleg téved, Isten soha, legfeljebb saját érdekedben késik a válasszal. (Szabó Magda)

forrás: citatum.hu

 

Idézet
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Adrian 2022. 12. 19. 15:52

    Isten nem ad nagyonb terhet mint amit elbírsz