2016. 05. 05.

Május 7-én ismét TŰZ! – De mi is ez a TŰZ?

A nagy sikerű áprilisi találkozó után ismét fellobban a TŰZ május 7-én, szombaton, ezúttal a VIII. kerületi Szent József Templomban (Horváth Mihály tér 7.). A találkozó ezúttal a több katolikus közösség és mozgalom összefogásával megrendezett Májusi Missziós Programsorozathoz kapcsolódik. (http://777blog.hu/hirek/ma-kezdodik-majusi-misszios-programsorozat-budapesten/) A 16 órakor kezdődő missziós találkozóra nagy szeretettel várjuk ismét a fiatalokat, de más korosztályok tagjait is! A találkozó mottója hitünket és reményünket ébreszti:

„Mert Istennek semmi sem lehetetlen!”

A TŰZ evangelizációk alapigéje kezdettől Jézus szava: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön: mennyire szeretném, ha már föllobbanna” (Lk 12,49).  Ez az a tűz, ami Pünkösdkor szállt alá a mennyből: Isten szeretetének lángja. Ez a tűz nem pusztít, éppen ellenkezőleg: hatalmas erejével újjáteremt, megtisztít, megszabadít a gonosztól… Egyszerűen: isteni életet olt belénk!

Több évtizede látjuk, hogy aki az evangélium meghívására válaszolva, hittel és bűnbánattal behívja életébe Isten feltámadott Fiát, találkozik ezzel a tűzzel! Szent Pál erről az alapvető keresztény tapasztalatról beszél, ami itt és most, ma is valósággá válhat bármelyikünk számára:

hirdetés

„Isten szeretete kiáradt szívünkbe a nekünk ajándékozott Szentlélek által” (Róm 5,5).

Erre a tapasztalatra, az Isten szeretetével való túlcsorduló találkozásra hívunk meg most is mindenkit! Isten szeretetének tüze ostromolja a szíveket. Pünkösd valósága közöttünk van, az isteni tűz óceánjában élünk, mégis sokan dideregnek még… E tűznek az a természete, az a rendeltetése, hogy szívről szívre terjedve lángra lobbantson országot-világot! Ha utat engedünk neki, százak, ezrek és milliók lelke borulhat lángba, kaphat új életet és világosságot! És megújulhat szív, egyház és nemzet. „Mert Istennek semmi sem lehetetlen!” (Lk 1,37)

Közel húsz éve úgy kezdtük el a TŰZ találkozókat, hogy lángra kell lobbannia az egész országnak! Néhány év kihagyás után, idén januárban imádság és böjt közben szólt hozzánk az Úr Jézus: „Még nem végeztünk! Kezdjétek újra!” Ennek a küldésnek lett az eredménye az áprilisi TŰZ, no meg a májusi, és a júniusi is!

Most már tudjátok, mi ez a TŰZ, és hogy miért nem lehet abbahagyni a Vele való lángolást-lobogást:

Ha ugyanis nem vagyunk eszünkön, az Istenért nem vagyunk, s ha eszünkön vagyunk, értetek vagyunk. Mert Krisztus szeretete ösztönöz minket, hiszen arra a meggyőződésre jutottunk, hogy ha egy mindenkiért meghalt, akkor mindenki meghalt. És ő azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, ne maguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.” (2Kor 5,13-15)

Ha tehát nem vagyunk eszünkön, nézzétek el nekünk! Isten szeretete ösztönöz minket, megállíthatatlanul.

Szerző: Kunszabó Zoltán

 

Hírek Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás