Meseíró pályázat

Beküldés menete

A pályaműveket word dokumentumban kell beküldeni a szerkesztoseg@777blog.hu címre. Az email címében szerepeljen, hogy MESEÍRÓ PÁLYÁZAT. A mesék mellé kérjük mellékelni az alábbi személyes adatokat, amelyeket a 777 adatkezelési szabályzata szerint kezelünk: Szerző neve, mese/mesék címe, igény esetén írói álnév/művésznév is

Pályázni csak olyan mesével lehetséges, amely még nem jelent meg sem online, sem nyomtatott formában.

Beküldési határidő 2022. szeptember 30. éjfél

Minden pályázó három művet küldhet be eltérő szereplőkkel vagy eltérő tematikával.

Csak a határidőre beküldött műveket áll módunkban bírálni, illetve csak magyar állampolgárok pályázhatnak.
A pályázaton kizárólag olyan mesét áll módunkban elbírálni, amely összeegyeztethető a keresztény értékrenddel.

Kizárólag természetes személyek pályázatát tudjuk fogadni.

A beküldött mesék paraméterei

A beküldött mesék egyenként minimum 3000, maximum 7000 karaktert tehetnek ki szóközökkel.

Tematika:

  • “Együtt könnyebb” (Összefogás, egymás segítése, a közösség ereje.)
  • “Gyásztól az örömig” (Veszteségek, feldolgozása, az öröm újrafelfedezése.)
  • “Megerősítő nehézségek” (Hogyan küzdjük át magunkat nehéz helyzeteken?)

A mesék szereplői lehetnek: emberek, állatok és kitalált lények

Nagyobb óvodásoknak, illetve a kisiskolás korosztálynak szóló meséket várunk. (4-8 év)

A meséknek címet is kell adni.

Beküldött pályaművek kezelése

A beküldéssel a pályázók elfogadják, hogy meséiket a 777 drive felületén tároljuk, a zsűri tagjai elolvassák, véleményezik és esetenként változtatási javaslatokkal visszaküldik őket a kiadás céljával. A szerkesztési folyamat során nyelvtani, nyelvhelyességi változtatásokat a pályázó külön engedélye nélkül is tehet a korrektor.

A beküldött pályaműveket első körben szakmai zsűri szűri meg. A továbbjutott meséket szintén a szakmai zsűri részletesen is átnéz, értékel, változtatási javaslatokkal lát el. Végül gyerekek is értékelik, véleményezik a meséket, hiszen a művek nekik íródnak. 

Eredményhirdetés

A beküldött pályaműveket október 31-ig bírálja el a zsűri. A kötetbe be nem kerülő mesék szerzőit a zsűri nem értesíti külön. A bekerülő művek szerzőivel egyenként felvesszük a kapcsolatot és egyeztetünk az esetleges változtatási javaslatokról. A nyertes mesék címét és a szerzők nevét legkésőbb a könyv megjelenéséig hozzuk nyilvánosságra a 777 oldalán.

A pályázaton nyertes művek szerzői pénzbeli jutalmat nem kapnak. A nyertes művekből a 777 grafikusai által illusztrált mesekönyvet adunk ki. A szerzők tiszteletpéldányt kapnak a megjelent könyvből.

Megjelentetés feltételei

Kizárólag a fenti paraméterekkel rendelkező, többkörös bírálaton átesett műveket áll módunkban kiadni. A pályázók hozzájárulnak, hogy a könyvben a meséjüknél feltüntetésre kerül a nevük, illetve szerző/művésznevük. Kizárólag olyan mesét áll módunkban megjelentetni, mely a szakmai bírálatok alapján megfelelt és az esetleges javításokban együttműködik a szerző. Természetesen a javításokkal nem az a célunk, hogy új meséket hozzunk létre, illetve a szerző engedélye nélküli módosítással nem jelentetünk meg mesét. 

A beküldött pályaművek tulajdonjoga

A megjelent meséket a könyv kiadása után a pályázó bármikor közzé teheti online felületeken a forrás megjelölésével. Forrás: a megjelenő könyv címe és a 777blog.hu weblink. A mese szerzője minden esetben a pályázó, így a megjelenést követően a 777 felületein való közzétételkor mindig megjelöljük a szerzőt is. A pályázók ugyanakkor szabadon rendelkezésre bocsátják a meséjüket, hogy a 777 a felületein közölje, vagy belőle idéve audió/vizuális tartalmat készítsen. A pályázók tudomásul veszik, hogy a beküldött meséket anyagilag nem ellentételezi a 777 Közösség Egyesület, sem annak bármilyen jogutódja.

A pályázók tudomásul veszik és elfogadják, hogy a megjelenő mesekönyv piaci értékesítésre készül, de az eladott példányok után jutalékot nem kapnak.