2024. 08. 12.

Szentmise közben akadályozta meg a pap egy gyermek lezuhanását – VIDEÓ!

Óriási lélekjelenlétéről tett tanúbizonyságot az a fiatal brazil pap, aki a magaslatban lévő szentély szélére keveredett kisgyermek segítségére kelt.

Egy papot futni látni nem igazán gyakori látvány – kiváltképp egy szentmisén! Májusban egy dél-braziliai városban azonban a helyi papnak nagyon is nyomós érve volt arra, hogy felpattanjon a székéből és óriási sprintet vágjon le: ő észlelte egyedül, hogy egy kislány felszalad a magasban lévő szentélybe, majd pedig annak széle felé veszi az irányt, ezzel nagy veszélybe sodorva saját magát. Ekkor azonban sebesen megérkezik a pap, majd maga mellé ülteti a megilletődött gyermeket. Apró mozdulat, azonban érdemes megnézni, hogy a pap mennyire korán észlelte a bajt, éppen csak felér a lépcső tetejére a gyermek, amikor Gabriel atya már felpattan, hogy elhárítsa a veszélyt.

A hívek nagy tapssal jutalmazták a mozdulatot, a kamera pedig megörökítette a jelenetet: így került ki a videó a közösségi médiába, ahol már csaknem 150 ezren kedvelték az éber Gabriel atya figyelmességét. A készítőknek nem is kellett gondolkodniuk, egyből egy szuperhőssé varázsolták a reverendás hőst:

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Santuário Eucarístico Cianorte (@santuarioeucaristicocianorte) által megosztott bejegyzés

A történet Cianorte városában történt, a brazil település leginkább ruhagyártásáról híres, hiszen több mint 300 olyan gyár vagy kisüzem található itt, ahol öltözetet készítenek. Talán szuperhősöknek járó köpenyt is…

Szemle
hirdetés