2022. 12. 19.

Messi megígérte, hogy ha világbajnok lesz, elzarándokol egy kegyhelyre

Messi felért a csúcsra – és ha ígéretét teljesíti, akkor hamarosan a San Nicolas-kegyhelyre is ellátogat, immáron világbajnokként!

Az argentin válogatott tegnap egy felejthettlen mérkőzésen lett világbajnok – a Franciaország elleni 3-3-as dráma a világbajnokságok történetének egyik legemlékezetesebb mérkőzése volt, minden túlzás nélkül. Lionel Messi 35 évesen érte el élete álmát és lett világbajnok – évtizedeken keresztül hatalmas terhet cipelt azáltal, hogy a nagy Maradonával ellentétben ő nem tudta sikerre vinni csapatát világbajnokságon. Egészen tegnapig.

hirdetés

Messi sok argentinhoz hasonlóan hívő ember, többször is nyilatkozott erről az egyébként halkszavú világklasszis. Sőt, nemcsak szavaival, hanem egy hatalmas tetoválással is nyomatékosította ezt, hiszen jobb vállára Jézus arcát varratta magára. Többször kérte az érte mániákusan rajongó embereket, hogy ne hasonlítsák Istenhez, hiszen ő csak egy egyszerű labdarúgó, akármekkora zseni, mégiscsak egy halandó ember.

Messi a 2018-as világbajnokság előtt megfogadta, hogy ha sikerül megnyerni a trófeát, akkor elzarándokol San Nicolas-ba, az argentin katolikusok fontos zarándokhelyére. “Ha megnyerjük a világbajnokságot, megígérem, hogy elgyalogolok San Nicolásig. A vb-gyõzelem az, amit mindannyian szeretnénk” – nyilatkozta az akkor még Barcelonában játszó Messi a TyC Sportsnak. A Magyar Kurír is beszámolt négy évvel ezelőtt erről az ígéretről, az Aleteia cikke nyomán a kegyhelyet is bemutatta:

“A San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője-kegyhely néhány évtizede jött létre: a kultusz alapjául szolgáló Mária-jelenések 1983-ban kezdődtek, négy évvel azelőtt, hogy Lionel Messi megszületett a közeli Rosarióban. A jelenések azután történtek, hogy San Nicolásban számos családnál világítani kezdtek a rózsafüzérek. 1983. szeptember 25-én Szűz Mária arra kért egy helyi asszonyt, hogy keressen meg egy Mária-szobrot, melyet korábban a pápa megáldott, azóta viszont elfeledkeztek róla, és egy félreeső helyre került. A jelenésre kísértetiesen hasonlító szobrot a San Nicolás-i székesegyház harangtornyában lelték meg.”

A közeli Rosario egészen pontosan 70 kilométerre van, a Google Maps szerint 14 óra alatt lehet elsétálni Messi szülővárosától a zarándokhelyre. Kiváncsian várjuk, hogy a labdarúgás történetének egyik legnagyobb legendája teljesíti-e a korábbi ígéretét.

Borítókép - Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás