2022. 12. 12.

Hangolódj karácsony ünnepére Charles Dickens örök klasszikusával! – Karácsonyi ének a Kardinális Youtube-csatornán

Az Esztergom – Budapest Főegyházmegye Youtube-csatornáján ismert emberek és a főegyházmegye munkatársai olvassák fel 24 napon keresztül az angol író Karácsonyi ének című művét. Mivel néhány perces, rövid részletekről van szó, még nem késő belekezdenünk a tanulságos mese hallgatásába!

24 ember, egy történet – advent időszakában, december 1-jétől szentestéig Charles Dickens örök klasszikusát olvassák fel az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ismert személyiségei és munkatársai. A Karácsonyi ének közel kétszáz éve született remekmű, a történet üzenete a mai napig életszerű, a 21. század embereihez is szól.

hirdetés

A regény főszereplője Scrooge úr, egy kapzsi, lelketlen és megkeseredett milliomos, aki nem veszi észre mások gondját, nem érdekli mások szenvedése. Számára a karácsony ugyanolyan nap, mint bármelyik másik az évben, az ünnepi készülődést is megvetően, dühvel nézi. Mindössze két ember van az életében: Fred nevű unokaöccse, akivel alig tartja a kapcsolatot, és Bob Crachit, saját rosszul fizetett és agyondolgoztatott alkalmazottja. Scrooge úr aztán egy nap lehetőséget kap arra, hogy bepillantson a láthatatlan világba, elétárul a múlt, a jelen és a jövő; az elfelejtett, fájó emlékek, a körülötte élők mindennapi nyomorúsága, szenvedése, az emberség, a derű és az ijesztő jövőképe felnyitja Scrooge szemét. Az átélt élmények hatására megváltozik, új emberré lesz, és más szemmel kezdi látni a világot. Megérti, hogy a szeretet “hozzáférhetetlen helyeken” rejtőzik és soha nem késő semmit újrakezdeni…

„Itt az idő arra, hogy tanuljunk Scrooge úron keresztül saját hibáinkból és elhiggyük, hogy semmi sem megváltoztathatatlan, mindent újrakezdhetünk” – vezeti fel a mesét Zsuffa Tünde, a Főegyházmegye sajtószóvivője. „Ezzel a lelkülettel kívánom, hogy menjünk oda a jászolban fekvő kisdedhez, és vegyük észre azt, hogy az életünkben mi fontos és mi nem, és természetesen azt, hogy minden újrakezdhető.”

Az első részt Lackfi János olvassa fel szórakoztató stílusban:

Borítókép: Fotó: Juhász Éva
Ajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás