2022. 09. 26.

“Ne add fel!” – magyarul üzen a fiataloknak a nigériai szerzetes – VIDEÓ!

Videóüzenetben fordult a nehéz helyzetben lévő fiatalokhoz Ilodigwe Emmanuel szalézi szerzetes, aki hat éve él Magyarországon. Üzenetének központi mondata: “Ne add fel!”.

“Az életben néha szembesülünk olyan dolgokkal, amelyeket nem terveztünk, sokszor küzdelmes időszakot élünk. Amikor nem látjuk a tisztán a jövőt, vagy egy bizonyos nehézségnek a végét, akkor fel akarjuk adni. Néha a nehézség miatt lemondunk a hivatásunkról vagy a célunkról.

Voltak már időszakok az én életemben is, amikor nehézségekkel szembesültem, ilyenkor mindig azt éreztem, hogy a helyzet nem fog megváltozni. Azt éreztem, hogy feladnám. De Isten segítségével és a jótanácsoknak köszönhetően nem ezt tettem, hanem kértem Istentől erőt és kegyelmet, hogy képes legyek jobban meglátni a pozitív dolgokat az adott helyzetben.

Kedves Fiatal, nem tudom, hogy milyen nehéz helyzetben vagy. Egyetlen dolgot szeretnék Neked mondani: Ne add fel! Kérd Isten segítségét és bízzál benne, mert tud segíteni. Lehet, hogy megengedi ezt a helyzetet, de fontos tudni, hogy nem vagy egyedül: Isten veled van ebben a nehéz vagy küzdelmes helyzetben. Ne add fel az imádságot, mert mindig van lehetőséged újratervezni – ez pedig segít a célhoz jutni.

hirdetés

A feladás teljesen más irányba visz, ami nem a célra fókuszál. 

Ne add fel a célokat az életben a családi vagy a kapcsolati probléma, a tanulási nehézség, vagy a munkahelyi probléma miatt! Helyette próbálj meg a helyzettel foglalkozni, kérjél segítséget és próbálj megoldást találni. A legfontosabb Isten kezébe helyezni a problémádat és figyelni Rá. Ne add fel, tegyél mindent meg a célodért, az álmaid megvalósulásáért, mint egy hegymászó, aki miután nagy nehezen és küzdelemben felmászik a hegy tetejére öröm és vidámság tölti el a szívét. Ne add fel, kérd Isten segítségét a küzdelemben! Kérd lelkipásztorod segítségét és a jó keresztény szakemberektől, fogadd el egy családtagod vagy egy jóbarátod tanácsát!

Istennek terve van veled, imádkozom érted!”

Korábbi beszélgetésünk Emmanuel testvérrel:

„Szóljon minden Istenről, ne rólam” – interjú Ilodigwe Emmanuel afrikai szalézi szerzetessel

Borítókép - Fotó: Facebook
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás