2022. 04. 25.

5 könyv a tavaszi megújuláshoz

Most, hogy ténylegesen benne vagyunk a tavaszban, ki lehet menni olvasni egy-egy izgalmas könyvvel a szabadba is. Összegyűjtöttünk öt könyvet, amelyet bátran ajánlunk nektek – bárhol, bármikor.

  1. Priscilla Shirer: Győztes imák

Van egy ellenséged, aki nagy erővel lendült támadásba azért, hogy leromboljon mindent, ami kedves neked. Stratégia mentén, célratörően teszi ezt. Ebben a pillanatban is ezt műveli – a szívedre, az otthonodra, a gondolataidra, az életedre rajzolt célkeresztre fókuszál. Ez a könyv pedig, ez a haditerv esélyt ad neked arra, hogy visszavágj. Egy olyan fegyverrel, ami tényleg működik: imával.

A New York Times bestseller szerzője, Priscilla Shirer a War Room (Imával nyert csaták) című filmben játszott szerepét a valódi életbe viszi át, és a legfontosabb témákat érinti: az identitásodat, a családodat; mindazt, amit már bánsz, ami nyomást vagy kísértést jelent neked, a félelmeidet, a hozzáállásodat, és még sok minden mást.

  1. Timothy Keller: Istennel a szenvedés kohójában

Miért engedi meg Isten a szenvedést? – ez a kérdés az idők kezdete óta hívőknek és nem hívőknek egyaránt fejtörést okoz. Timothy Keller, akinek művei vallási és világi körökben egyaránt olvasók millióit vonzzák, ezzel a nehezen megválaszolható kérdéssel igyekszik megbirkózni könyvében. Rávilágít arra, hogy a szenvedés és fájdalom értelmet és célt hordoz, valamint meggyőzően érvel amellett, hogy az emberi tapasztalat e lényegi velejárója fölött csakis az Istenhez fűződő kapcsolatunk megértése révén arathatunk győzelmet.

hirdetés
  1. Bolyki László: A lélek húrjai

A szerző legújabb könyve a Klasszik Rádióban elhangzott hangjegyzetei bővített, szerkesztett változata. Gundel Takács Gábor a következőképp ajánlja a könyvet: „Istenről sokféleképpen lehet beszélni. Lehet úgy, hogy csak a hívők ismerjék fel, és lehet úgy is, hogy mindenki. Ott van ugyanis a hétköznapjainkban, az ünnepeinkben, a zenében, az irodalomban, a munkában, a családban, sőt a humorban is. Ott van ennek a könyvnek minden történetében is. Mindenki által felismerhetően.”

  1. Lackfi János: #jóéjtpuszi2

Isten nem automatákat akart teremteni, hanem tépelődő, tévedő, újrakezdő lényeket, akikkel érdemes együtt játszani a legbonyolultabb stratégiai játékot. Gyufásdobozba gyömöszöli kedvünkért a kozmoszt, elkísér urológushoz és adóhivatalba, kemoterápiára és focimeccsre. Megmutathatjuk neki a kedvenc rétünket, melyet ő teremtett, mégis örül a hívásunknak, mint egy kölyök.

Lackfi János újabb jóéjtpuszijai ismét arra hívnak, hogy ne ússzuk meg olcsón, éljünk teljes szívvel, mohón Isten jelenlétében.

  1. Francis Schaffer:  A keresztény élet 4 alappillére

Mi a keresztények feladata a világban? – hangzott el a kérdés 1971-ben a történelmi jelentőségű lausanne-i Nemzetközi Világevangelizációs Kongresszuson. Francis Schaeffer profetikus választ adott egy előadás formájában, mely szerint négy alappillér szükséges ahhoz, hogy posztkeresztény kultúránkban küldetésünket betöltsük. Az üzenet ma aktuálisabb, mint valaha.

Borítókép - Fotó: Artyom Bondarovich | Dreamstime.com
Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás