2022. 02. 27.

Imaest a békéért – hamvazószerdán a Szent István Bazilikában

Gyűjtéssel egybekötött imaestet szervez a 777 csapata 2022. március 2-án, szerdán este 19 órától a budapesti Szent István Bazilikában. Az imaesten több felekezet képviselője is közösen fog imádkozni Európa és a világ békéjéért, az orosz-ukrán konfliktus békés rendezéséért és a kárpátaljai magyarokért. Arra buzdítjuk vidéki olvasóinkat, hogy több városban is rendezzenek a budapesti eseménnyel egyidőben imaestet.

A 777 csapata ökumenikus imaestet szervez Európa és a világ békéjéért, az orosz-ukrán konfliktus békés rendezéséért és a kárpátaljai magyarokért 2022. március 2-án, szerda este 19 órától a budapesti Szent István Bazilikában. Az eseményen több felekezet papja illetve lelkésze is jelen lesz, valamint a zenei szolgálatot is szervezzük. Az imaest végén pénzgyűjtést szervezünk a kárpátaljai magyarok javára, az összeget a Kárpátaljai Családokért Egyesület részére továbbítjuk.
 
Hiszünk abban, hogy a jelenlegi helyzetben a legtöbb, amit tehetünk, hogy Istenhez fordulva békéért imádkozunk – illetve anyagilag támogatjuk a bajba jutott embereket.
 
Ugyanakkor az imaesten lévő fohászainkban érinteni szeretnénk a saját magunkban kialakított békét is: vajon békések vagyunk-e másokkal, hogyan viselkedünk a bennünket nem kedvelőkkel, mit jelent számunkra egyáltalán az a szó, hogy béke?  Arra buzdítunk mindenkit, hogy a vidéki városokban is szervezzenek #legyenbéke imaesteket, legyen ez egy békés, közösen átimádkozott este. A 777 örömmel osztja meg a kezdeményezéshez csatlakozó imaestek helyszíneit, felajánljuk a grafikai segítséget is.
 
A budapesti imaest minden fontosabb információját az elkövetkező napokban megtaláljátok a Facebook-eseménynél. Hálásan megköszönjük, ha meghívjátok barátaitokat, ismerőseiteket! 
Programajánló
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Juhász Lajos 2022. 02. 28. 16:19

    Tisztelt Főszervezők!
    Teljes szívemből, lelkemből támogatom az Imaest a Békéért elnevezésű közös imaestet, és ott leszek a Szent István Bazilikában. Az ima erejével meg kell állítanunk a Világhatalom és végrehajtó politikusaik ámokfutását. Azt akarjuk, hogy gyönyörű FöldAnyánkat megmentsük, óvó szeretettel és alázattal szolgáljuk a világ végezetéig, és mi, a jóakaratú emberek százmilliói megmeneküljünk a Sátán pusztításaitól, észveszejtő esztelenségeitől.

  • Válasz Kiss Zoltán 2022. 03. 02. 19:08

    Online közvetítés van?