2022. 01. 02.

Négy fiatal emlékére

Az újév első napján szörnyű tragédia rázta meg az országot: Tapolca mellett négy fiatal halt meg egy balesetben, amikor autójukkal egy személyvonattal ütköztek. Az autó ötödik utasának életét a legfrissebb hírek szerint sikerült megmenteni.

Rendkívül szomorú és megrázó tragédia árnyékolta be az újévi ünneplést Magyarországon: szombat délelőtt négy fiatal – tulajdonképpen tinédzser – szenvedett halálos balesetet Tapolcánál egy vasúti kereszteződésben. Még úgyis mélyen megérintettek az események, hogy nem ismertem az áldozatokat, így elképzelni sem tudom, hogy mit érezhetnek 2022 első napjaiban a hozzátartozók, a barátok, ismerősök, akik néhány órával a baleset előtt még egy szép év reményében koccintottak. Most pedig a gyász terhét cipelve próbálják a felfoghatatlant felfogni, az idő kerekét visszaforgatni és meg nem történtté tenni egy értelmetlen tragédiát.

Az áldozatok 17 és 20 év közöttiek, akik előtt még ott állt az élet. Közülük egyikük a magyar röplabda fellegvárának számító Kaposvár tehetséges sportolója volt, de persze a másik három élet éppolyan értékes, mint az övé. Pótolhatatlan veszteség mindegyikőjük, akiket Isten megálmodott, megteremtett, szüleik felnevelték őket, tele lehettek vágyakkal, álmokkal és így ér véget itt a földön az életük, egy vasúti kereszteződésben. Egyszerűen felfoghatatlan – még úgy is, hogy hívőként tudom, az örök életre lettek ők is meghívva és bízom abban, már egy jobb helyen vannak. 

hirdetés

De nem csak a családtagoknak lehet iszonyatosan nehéz: a baleset helyszínére érkező mentősöknek, tűzoltóknak, a mozdonyvezetőnek, az azonnal érkező polgármesternek. Akik hiába nem hozzátartozók, de mégis egészen biztosan mélyen megérintették őket a történtek. 

Tapolca városa megrendítően szépen reagált: az elhunytak lelki üdvéért gyászmisét tartottak, a mai napra pedig gyásznapot hirdettek. Elcsendesedtek, Istenhez fordultak, hogy vígaszt találjanak. Mert egy ilyen tragédiát csak Istennel együtt lehet átvészelni. Most, amikor sokan kommentelve ítélik el a felelőtlen fiatalokat vagy kérik éppen számon Istent, hogy hol volt a baleset idején, inkább csendesedjünk el mi is. Legyünk lélekben a családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel, akiknek most támogatásra és szeretetre van szükségük. Mondjunk el egy imát a négy fiatalért, és mindenkiért, aki bármilyen módon is érintett.

Adj Uram örök nyugodalmat nekik, és az örök világosság fényeskedjék nekik!

Martí Zoltán

Borítókép: Tapolca, 2022. január 1. Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett. MTI/Varga György Fotó: MTI/Varga György
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás