2021. 12. 09.

Egy adventi magyar flashmob, amelynek milliós nézettsége van

Egymillió háromszázezren nézték meg idáig azt a flashmobot, amelyet hat éve tartottak fiatalok a Szent István Bazilika előtt a béke jegyében. A megható felvételek – és a flashmob üzenete – legalább annyira aktuális mint 2015-ben.

Bizonyos szempontból rendhagyó és példa nélküli az a flashmob, amely 2015-ben – tehát immáron hat esztendeje – volt a Szent István Bazilika előtt. Fiatalok gitárral a kezükben a békéért imádkoztak egy gyönyörű dicsőítő dal eléneklésével, több százan jöttek össze, miközben az adventi vásár forgatagában az emberek lelkesen követték a fellépést. A performanszt követően a Ferences Rendtartomány feltöltötte az igényesen megvágott videót a Youtube-ra, majd alighanem őket is meglepte, hogy milyen gyorsasággal kezdett el terjedni a videó – nem csak Magyarországon, hanem szerte Európában. 

hirdetés

A flashmob továbbra is töretlenül népszerű, külföldiek és magyarok egyaránt megnézik, sokaknak egy kedves adventi szokássá vált a megtekintése. Különösen feltűnő, hogy milyen sok francia kommentel a videó alá, ezzel bizonyítva, hogy milyen messzire jutott a kezdeményezés. Érdekes belegondolni, hogy sok fellépő azóta már édesapa vagy édesanya lett, fiatal egyetemistákból felnőttekké váltak. Számukra is egy kedves emléknek marad meg a hat évvel ezelőtti közös kiállásuk a békéért:

Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás