2021. 09. 10.

“Engem még sosem tapsoltak vissza” – Áder János gyönyörű tanúságot tett hitéről

Megrendítő és különleges tanúságot tett hitéről Áder János köztársasági elnök a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus pénteki napján a Hungexpón.

Ha egy ország köztársasági elnöke elmegy egy katolikus világeseményre, az önmagában is különleges. Ha tanúságot tesz a hitéről még inkább megsüvegelendő. De ha szinte végig papír nélkül, fejből, jól láthatóan szívből és elérzékenyülve beszél Istenről, az rendkívülinek számít. Áder János köztársasági elnök pénteken délelőtt a Hungexpón több ezer ember előtt vallott hitéről, beszédének záró gondolata a következő volt:

“Sokan gondolják, Isten úgy segíti meg őket, hogy leül melléjük a padra, vagy melléjük lép az utcán és megkérdezi: “Miben segíthetek?”. Az Isten keresése, befogadása cselekvő aktivitást jelent. A hit nem lehet passzív.

hirdetés

Jeleket mindannyian kapunk: csak rajtunk múlik, hogy sztorinak vagy példázatnak tekintjük. Csak rajtunk múlik, hogy a véletlent vagy Isten keze munkáját látjuk benne. Az én tanúságom, hogy ha az isteni törvények szerint élsz, ha jól sáfárkodsz a talentumokkal, ha nem fizikai valóját, hanem szívedben-lelkedben, cselekedeteidben keresed Istent, akkor megtalálod” – beszélt elérzékenyülten Áder János.

A közönség percekig tartó tapssal értékelte őszinte szavait, olyannyira hogy a köztársasági elnök vissza is jött a színpadra megköszönni:

“Engem még sosem tapsoltak vissza.  Köszönöm, hogy itt voltak, figyelmük megtisztelő volt a számomra. Isten áldja magukat!” – köszönt el a közönségtől Áder János.

A köztársasági elnök tanúságtétele itt kereshető vissza:

Borítókép - Fotó: Bruzák Noémi/MTI
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás