2021. 04. 26.

“Tükörbe néztem és megbocsájtottam magamnak” – így tért meg a Magna Cum Laude énekese

Mező Misi egyike azon kevés előadónak, aki kendőzetlen őszinteséggel beszél megtéréséről és a hitéről. A Magna Cum Laude énekese ezúttal az M5 vendége volt, ahol többek között a hitéről is beszélt.

“Az ember számára a szülei halhatatlanok és elpusztíthatatlanok, örök fiatalok és egészségesek. Az én fejemben is így volt, még akkor is amikor már tudtam, hogy édesanyám nagyon beteg. De nem gondoltam volna, hogy egy napon fog múlni, hogy én tudok-e vele élőben találkozni – és sajnos már nem sikerült élőben találkoznunk. Gyulán voltam a barátaimmal, együtt éjszakáztunk. Édesapám elmondása szerint a szobámban fel volt kapcsolva a villany, így várt haza engem édesanyám. Csörgött a telefonom és láttam, hogy a húgom hív. Nagyon fura érzés fogott el, nem értettem hogy miért hív engem ilyen időpontban. Sírva szólt a telefonba, amikor beleszólt már tudtam, hogy anyu meghalt.

Pont Doboz község táblájánál előztük meg a halottaskocsit, így még otthon meg tudtam nézni anyumat. Azóta én nem tudok ott aludni, sőt talán azóta összesen háromszor voltam abban a szobában huzamosabb ideig. Saját magamat hibáztattam, mert nagyon sokáig az volt bennem, hogy ezzel az érzéketlen hozzáállással én nem is biztos hogy szeretnék továbbélni. Sokszor megfordult a fejemben, hogy véget vetek az életemnek. Minden reggel úgy keltem fel, hogy öngyilkos leszek, de gyáva voltam meglépni. Nem voltam erőm megtenni.

Abban az időben megismerkedtem egy olyan emberrel, aki engem ebből a mély gödörből kihúzott, ő pedig Szenczy Sándor volt. Megmutatta, hogy van egy Isten, aki megbocsátja a bűneidet, ha odaviszed eléje és leteszed őket. 

Egyik reggel felkeltem és leköptem saját magamat. Megkérdeztem magamtól, hogy biztosan ezt szeretné látni az édesanyám? Naponta 2-3 üveg bort ittam meg, de nem úgy, hogy a “Lidl”-ben vettem volna meg, hanem megrendeltem. Csak a szomszédok láthatták, hogy még egy kartonpapír kerül ki a lépcsőházba. Azon a reggelen tükörbe néztem és azt mondtam, hogy édesanyám nem lenne büszke rám. Akkor tudtam megbocsájtani magamnak és tudtam Istenhez odalépni azzal, hogy “Uram, itt vagyok, bűnös voltam és vagyok, de Veled akarok együtt élni.”

Amikor ezt a döntést meghoztam, nagyon fontosnak tartottam hogy ezt elmondjam a zenésztársaimnak és a közönségnek. Féltek attól, hogy a közönség el fog pártolni tőlünk, de engem abban a pillanatban ez nem érdekelt. Mert ha az ember jobbá válik, akkor az nem baj. Azért nem érdekelt, mert nekem egyszer van itt életem ezen a Földön, és azt szeretném minőségi módon megtenni. De a visszajelzések engem igazoltak, mert amikor bizonyságot tettem különböző helyeken sok olyan rajongóval találkoztam, akik később meg is tértek.”

Teljes beszélgetés:

Mező Misivel a 777 is interjút készített korábban:

Borítókép - Fotó: Dal2018
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás