2021. 02. 18.

Elhunyt Sabjanics Miklós atya

Mélyen megrendítő hírről értesült a 777 szerkesztősége: 52. születésnapját követően egy nappal elhunyt Sabjanics Miklós római katolikus pap, Badacsonytomaj plébánosa. A sokak által kedvelt atya gyógyulásáért az elmúlt hetekben rengetegen imádkoztak, szerkesztőségünk is csatlakozott a felhíváshoz. Csapatunk nevében osztozunk azoknak a gyászában, akik személyesen is ismerték Miklós atyát.

Sabjanics Miklós atya Keszthelyen született 1969-ben egy hétgyermekes katolikus családban. Édesapja öt faluban látta el a kántori teendőket, édesanyja ápolónő. Gimnáziumi tanulmányait a Győri Bencés Gimnáziumban, ill. az esztergomi ferenceseknél végezte, ahol 1987-ben érettségizett. A teológiát a Győri Szemináriumban hallgatta 1987 és 1992 között. Pappá szentelték Veszprémben 1992. június 24-én. Káplán Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébánián 1992-1995-ig, majd a Veszprémben a Regina Mundi Plébánián 1997-ig. Huszonhárom évig volt Herend plébánosa, ismert és elismert ember volt a településen. Tavaly augusztustól tapolcai esperesként szolgált, illetve Badacsonytomaj plébánosa volt. 

Az elmúlt időszakban Miklós atyát koronavírus-fertőzéssel Ajkán majd Budapesten ápolták, rengetegen imádkoztak – imádkoztunk – gyógyulásáért. Most végtelenül szomorúan, de Isten akaratát elfogadva állunk a lesújtó hír előtt, miszerint szerda este 19 óra 55 perckor Miklós atya elhunyt. 

A közösségi médiában az elmúlt hetekben rengeten biztosították támogatásáról az atyát, egészen ritka hogy egy papról ennyi régi fénykép és emlék kerüljön elő. Többen fogalmazták meg köszönetüket, amiért Miklós atyát megismerve tértek meg Istenhez – és gyakorolják most is hitüket. Személyes hangvételű írásaikból is kiderül, hogy milyen különleges ember hagyott itt bennünket.

Arra hívjuk a Miklós atyát ismerő embereket, hogy írják meg személyes történetüket. Szeretnénk, ha a most meglévő szomorúságunk hamarosan átfordulna egy nagy hálává: köszönetet mondani azokért a papokért és lelkészekért, akikre példaképként tekinthetünk!

Nyugodjon békében! 

Hírek

Még nem érkezett hozzászólás