2021. 02. 09.

“Most is igent mondanék” – tarol a Facebookon a házasságot népszerűsítő profilkép-keret

A Házasság Hete alkalmából villámgyorsan terjed a Facebookon az a profilkép-keret, amelynek mottója, hogy “Most is igent mondanék!”. A házasságot népszerűsítő kezdeményezés mondata több okból is telitalálat: egyrészt megvédi azokat az értékeket, amelyeket a házasság képvisel  hűség, szeretet felelősség a másikért -, másrészt pedig a házastárs felé is kifejezi a szeretetet és a büszkeséget.

A csalad.hu akciója nyomán nem csak átállították a képkereteket a büszke házasok, hanem rövid történeteket is megosztottak, ez is egy nagyon fontos gyümölcse lett a profilkép-keretnek: a Facebookot elárasztották a személyes történetek és vallomások. Vannak akik csak egy-két mondatot vagy emojit fűztek ahhoz a tényhez, hogy most is igent mondanának az oltár előtt, míg mások részletesen leírták, hogy miért volt jó döntés belevágni a házas életbe.

Magyarországon – habár csökkenő a tendencia – rengeteg a válás, ezért is különösen fontos, hogy egyre több példát lássunk: érdemes kitartani az eskü mellett és jóban-rosszban hűségesnek maradni a társunkhoz. Öröm látni, hogy ezekben a napokban a Facebookon milyen sokan tesznek hitet a házasság értéke és szentsége mellett, ezzel erőt adva mindannyiunknak! 

Érdekesség, hogy nem csak férjek és feleségek állították be a képkeretet, hanem római katolikus papok között is akadt olyan, aki csatlakozott. Nem arról van szó természetesen, hogy a cölibátust eltörölték volna, sokkal inkább arra emlékeztettek ezáltal bennünket, hogy a pap szövetséget köt Istennel, amikor igent mond a hivatására. Primász Gábor Róbert herendi plébános is csatlakozott a kezdeményezéshez, a 777-nek nyilatkozva meg is indokolta lépését:

hirdetés

Közel 24 év távlataból is: IGEN, Uram! 😇

Közzétette: Primász Gábor Róbert – 2021. február 9., kedd


“A házasság a jövőt jelenti, mert a családok létrejöttének legfontosabb helye. Habár én nem élek házasságban, de egy 8 gyermekes családból származom, így megtapasztalhattam milyen kegyelmeket kap az ember egy nagy családban. Papként én is elköteleződtem, mégpedig Isten mellett: ha egy pap nem szerelmes Istenbe, akkor akassza fel a reverendáját és menjen el dolgozni a szalag mellé. A hívek érzik, hogy a papnak milyen kapcsolata van Istennel.

Sokan megkérdezték, hogy miért írtam ki hogy 24 év távlatából is igent mondanék: ez természetesen arra utal, hogy ennyi ideje szenteltek pappá, és hozzávehetjük a 6 év szemináriumot, ami a “jegyességem” volt. Ugyanúgy szeretnék én is hűséges maradni Istenhez, ahogy a férj vagy a feleség a házastársához, és úgy éreztem, hogy én is szeretném kifejezni: nem bántam meg, hogy igennel válaszoltam 24 éve” – zárta gondolatát a plébános.

A profilkép-keretet ide kattintva lehet kipróbálni.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás