2020. 11. 25.

Vértanú keresztények tiszteletére lett vörös az Erzsébet-híd

A világ üldözött keresztényeire való megemelékezés jegyében vörös színnel világítottak ki több budapesti épületet ma este.

A Red Wednesday (vörös szerda) kezdeményezésnek két célja van: az egyik a “kegyelet gesztusa”, így emlékeznek a világ üldözött keresztényeire, közöttük arra a tucatnyi emberre, akiket a keresztény hitük miatt gyilkolnak meg naponta. A másik célja pedig, hogy felhívják a figyelmet a keresztényüldözés jelenségére.

Fotó: Bruzák Noémi

Budapesten az Erzsébet hidat, a Szent Gellért szobrot és négy felekezet templomát: a belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomot, az Istenszülő elhunyta ortodox székesegyházat, a Szilágyi Dezső téri református templomot és a Budavári evangélikus templomot világították ki.
Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár szerint a világ közvéleményét általában hidegen hagyja, amikor keresztény embereket gyilkolnak le a hitük miatt, ezért is fontos a Aid to the Church in Need nevű karitatív szervezet nemzetközi kezdeményezése, a Red Wednesday.

A világ legüldözöttebb vallása a kereszténység, évente háromezer embert ölnek meg a hitük miatt,

Forrás: MTI

Borítókép - Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás