2020. 06. 16.

Megható módon köszöntötték fel Nigériában a hősként tisztelt magyar orvost – VIDEÓ

Több tucat apáca tánccal és vidám énekkel köszöntötte születésnapján azt a magyar orvost, aki február óta erőn felül segít egy nigériai városban a helyieknek: orvosként, élelmiszerosztóként – mindenesként. Fodor Réka a Facebook-oldalán osztotta meg a videót, ahol körbeállva, megható módon köszöntik őt a helyi klarissza nővérek.

Nigériai szerzetesek tánccal és énekkel köszöntötték fel születésnapján Fodor Rékát, aki immáron több hónapja Onitsha városában ragadt: a magyar orvost nem csak szakmai tudása miatt tisztelik hősként a helyiek, hanem azért is, amiért rengeteg élelmiszert gyűjt a családoknak.

Ez a megható szeretet köszön vissza azon a videón, amelyet a közösségi oldalán osztott meg Réka: majdnem harminc apáca énekkel és tánccal – és becsomagolt ajándékkal – kedveskedett neki:

hirdetés

A köszöntést így élte meg Réka:

“Boldog születésnapot… Nekem. Nigériában tanultam, hogy ez is egy dicsőítés. Igen, hálásnak kell lennem Istennek, hogy még egy évet hozzáadott az életemhez. Szüleimnek, családomnak, és barátaimnak, akik velem tartanak a földi zarándokúton. A klarissza nővérek kitettek magukért mind szeretetben, mind jókedvben, hogy a családomtól, hazámtól távol jól érezzem magam a szülinapomon.Köszönöm Istenem, hogy még egy évvel korosabb lehetek. 

Korábban a 777 ONLINE adásában a magyar orvos így mesélt a missziójáról:

“A helyieknek fogalmuk sincsen arról, hogy Fodor Réka kicsoda, de mindenki ismeri “Dr. Rékát”, és ugyanez a helyzet “Dr. Andrással” is, azaz Csókay Andrással. Számukra mi Isten küldöttjei vagyunk az országukban, ők isteni jelnek veszik, hogy én itt ragadtam Nigériában. Egész nap mosolygok amikor velük vagyok, de amikor nem látják, akkor sírok, mert arra gondolok, hogy milyen állapotok lehetnek itt. De másnapra a Jóisten mindig megsegít, és főleg az ő rendületlen hitük. Őszintén megvallva engem az ő hitük tart életben, csak ezt nem mondom meg nekik. Ha meg kell hogy haljanak, akkor ők a mennyországba kerülnek, mert ők valóban hisznek. Nem csak beszélnek róla, hanem megélik azt, hogy az örökéletük van.”

Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás