2020. 03. 17.

Pánik helyett ima – Már harmincezren csatlakoztak az imalánchoz!

Harmincezernél is többen – egészen pontosan 31 385-en – csatlakoztak eddig ahhoz az imalánchoz, amelyet a koronavírus terjedése kapcsán hirdettünk meg szombaton.

Fiatalok és idősek egyaránt fontosnak érezték, hogy egy rövid imát elmondva, helyüket bejelölve a térképen csatlakozzanak felhívásunkhoz, gyakorlatilag az összes kontinensről – és Európa valamennyi országából. A Kárpát-medencén kívül – lebilincselő, hogy Erdélyből mennyien csatlakoztak – leginkább Németországból és Svájcból kapcsolódtak az egyre hosszabb imalánchoz.

A mai nap a háttérmunkával zajlott – de még így is összedőlt a szerverünk estére. Többen – informatikusaink, fordítóink, grafikusaink – rengeteget dolgoztak azért, hogy tegnapi ígéretünk hamarosan valósággá váljon, és további nyelveken is elérhető legyen az imalánc. Fontos ismételten hangsúlyoznunk, hogy mivel alulról jövő kezdeményezésről van szó, ezért csak úgy lesz esélyünk a külföldi emberek megszólítására, ha segítetek majd nekünk abban, hogy mozgósítjátok kapcsolataitokat, így a magyar kezdeményezés az egész kontinenset megérintő imalánccá is válhat akár. Az összefogás mértéke fantasztikus: a magyaron kívül tizenegy nyelven lesz elérhető a felület.  

Pánik helyett ima – Nemzetközi méretűvé növeljük az imaláncot

hirdetés

 

Időközben a keresztény egyházak és a médiumok segítségét kértük abban, hogy minél több embernek lehetősége legyen csatlakozni az imalánchoz itthonról is. Bízunk abban, hogy az egyházi vezetők és a médiumok főszerkesztői átérzik: ez az időszak, amikor össze kell fognunk, és közösen Istenhez kell fordulnunk. A Győri Egyházmegye szinte rögtön reagált a megkeresésünkre és hivatalos oldalán számolt be a kezdeményezésről, illetve a ShoeShine csapata is kiemelten foglalkozott az imalánccal. Nagy álmunk, hogy mások is kövessék példáikat!

Ennél is nagyobb öröm belegondolni, hogy szerte a világon legalább harmincezer magyar imádkozott az elmúlt napokban a betegekért, a családjaikért, az orvosokért – és a jövőért. Ezekben a nehéz napokban együtt fedezhetjük fel, hogy az ember mégsem a világ ura, hiába próbált Istent játszani. Ezzel szemben az igazság, hogy Isten valóban emberré lett, mert annyira szeret minket. 

Minden más az életben csak másodlagos. 

 

Pánik helyett ima
hirdetés

5 hozzászólás

 • Válasz envagyok 2020. 03. 18. 06:27

  mindegy, hogy mikor, a fontos az, hogy imadkozzunk
  minel tobben tesszuk, annal inkabb lesz folyamatos az imadkozas

 • Válasz Filarszky Éva Emese 2020. 03. 19. 04:11

  Jöjjön aminek jönnie kell! A tavasz idén is jöjjön el!

  • Válasz Miskolczi Erzsébet 2020. 03. 24. 16:06

   Csatlakoztam, jó ötlet!

 • Válasz Dr Kiss János 2020. 03. 19. 11:56

  Fontos szándék.

 • Válasz Szentkiralyi Livia 2020. 03. 19. 20:21

  Csatlakozom az imalanchoz, nagyon jo otlet! Isten meghallgatja az imankat! 🙏