2019. 09. 15.

Böjte Csaba elkezdte hatalmas kihívását – egy éven át vlogol!

Elkezdte egy éven át tartó vlog-sorozatát Böjte Csaba testvér – a kezdeményezés a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében született meg!

Böjte Csaba testvérről tudjuk, hogy szeret nagyban gondolkodni, álmodni – és hogy ezeket szinte kivétel nélkül meg is valósítja. Most hatalmas kihívásba kezdett bele a ferences szerzetes: egy éven keresztül minden vasárnap vloggal jelentkezik, amelyet “Keresztény Tanösvénynek” nevezett el. Az első tíz részben hitvallásunk egy-egy során keresztül buzdít bennünket, így értelemszerűen a “Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében” mondattal kezdődik a nagy virtuális utazás:

“Én hiszem, hogy a 21. század prófétái a tudósok lesznek. Egyszer egyikük jelenlétében az egyik “gyermekünket” dorgáltam, hogy üljön nyugton. Erre a tudós mondta, hogy hiába ül nyugton, mert a Föld forog és 24 óra alatt közel 50 ezer kilométert “pörög” a saját tengelye körül, sőt a Napot is megkerüli 365 nap alatt. Sőt, az egész Naprendszer mozgásban van – a galaxisunk is szédületes sebességgel halad a világűrben.

hirdetés

Egy darabig hallgattam a tudóst, majd azt kértem a gyermektől, hogy legalább ne “izegjen-mozogjon”. Erre a tudós megint közbeszólt, hogy ő nem tud úgy ülni, mivel a vére áramlik a testében, sejtjei születnek és pusztulnak. Csak a szemgolyójának összes sejtje hét nap alatt elpusztul és újjászületik! Folyamatos változás van benne! Megint hallgattam egy darabig – és arra gondoltam, hogy milyen csodálatos Mennyei Atyánk van nekünk! Aki ezt az egész világot megalkotta és létrehozta, 13,7 milliárd évvel ezelőtt – ahogy a tudósok gondolják.

Az a nagy Isten, aki ilyen “nagyban játszik” párbeszédet kezdett velünk, sőt ígéretet tett! “Hegyek megmozdulhatnak, halmok táncra perdülhetnek, de az én szeretetem nem hagy el téged soha!” Döbbenetes, nem? 

“Nevedet a tenyerembe írtam” – mondja ez a nagy Isten, aki mindezt megálmodta, létrehozta és működteti. És engem, a porszemet meghívta a létre! Nem csak szeret bennünket a Mennyei Atya, hanem el is várja, hogy mi is szeressük őt. Legelső parancsa, hogy “Uradat, Istenedet imádd!”. Azt várja tőlünk, hogy csodáljuk az ajándékait, legyünk hálásak, és mindennél jobban szeressük a Jóistent. Nem elég csak jóba lenni, vasárnap elmenni a templomba, hanem Isten azt szeretné, hogy lángoló szeretettel szeresd Őt! 

Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Baga 2019. 09. 24. 08:48

    Talán nem felesleges ez a link, itt lehet végigjárni Böjte atyával a tanösvényt.
    A második számomra különösen életszerű, meg rám is fér egy kis katakézis, ebben a formában pedig különösen. 🙂

    https://www.magnificat.ro/portal/index.php/hu/kereszteny-tanosveny