2019. 09. 06.

A zene számomra eszköz az evangelizációhoz – interjú Cristina nővérrel, a The Voice korábbi győztesével

Cristina Scuccia története egy igazi tündérmese: a szerény, mosolygós olasz apáca 2014-ben indult hazája legnépszerűbb televíziós tehetségkutató versenyén, amelyet döbbenetes fölénnyel nyert meg: nemcsak dalaival, hanem hitével is lenyűgözte egész Itáliát. Győzelmét és hirtelen jött hírnevét is Isten dicsőítésére használja: szeptember 21-én életében először Magyarországra látogat, hogy ötezer magyar fiatal előtt tegyen tanúságot hitéről – és kápráztassa el őket hangjával. A látogatás kapcsán lehetőségünk volt írásban interjút készíteni vele.

Mennyire tudtál megmaradni ugyanannak a „Cristina nővérnek”, aki voltál a The Voice előtt?

Ez a győzelem nem az enyém volt, sokkal inkább a szereteté, amit magammal vittem a műsorba. A hírnévben én csak azt a lehetőséget látom, hogy emberekkel találkozhatok, – főleg fiatalokkal – akik megállítanak az utcán, ha meglátnak.

hirdetés

Előfordul, hogy egy-egy ilyen találkozás során hittel kapcsolatos kérdéseket tesznek fel?

A hit önmagunk teljes átadása, de azt gondolom, fontos, hogy mindig legyenek bennünk kérdések, mindig elgondolkodjunk rajta, hogy folyamatosan fejlődjünk és növekedhessünk mind a hitben, mind pedig az élet más területein. Volt már rá példa, hogy a hittel kapcsolatban kérdeztek, ezek mindig izgalmas beszélgetések voltak.

Hogyan alakul a lelki életed? Mennyire kellett tudatosan figyelned arra, hogy mindenekelőtt Isten gyermeke vagy, és csak másodsorban híres énekes?

A lelki életem még intenzívebb lett, mert most, a szeretet és hit üzenetének hordozójaként, közel kell lennem Krisztushoz, és sokat kell imádkoznom.

Talán többet is, mint régebben.

A szívedhez közel állnak a szegények, főleg a gyermekek: tudsz a velük való találkozásra időt szakítani?

A közösségben, ahol élek, gyerekeket tanítunk és egyetemi szállást nyújtunk sok fiatal diáklánynak. Közel állnak a szívemhez mind a gyerekek, mind a fiatal lányok, hiszen ők azok a személyek, akiket az Úr ránk bízott.

Mennyire tudtad – akartad – használni az ismertségedet az evangelizációra?

Én nem annyira az ismertségemet, sokkal inkább a zenét használom az evangelizációhoz, és ahhoz, hogy elvigyem Isten üzenetét, és a fontos értékeket az emberekhez. Szerintem ez egy nagyon erős, és közvetlenül az emberek szívéhez szóló eszköz.

Szeptemberben Magyarországra látogatsz a Forráspontra: voltál már nálunk?

Ez az első alkalom, hogy Magyarországon járok, és nagyon lelkes vagyok. Remélem sikerül átadnom az én saját kis tanúságtételemet, és a fiatalok megérzik majd a hívást, hogy kövessék Krisztust, és rábízzák az álmaikat!

Neked mennyire volt nehéz Rá bíznod a saját álmodat? Nehéz volt megtalálni a hivatásodat?

Őszintén szólva az én meghívásom váratlanul és gyorsan történt! Hirtelen elragadott a teljes Szeretet, és hagytam, hogy magával sodorjon. Természetesen teljesen felforgatta a terveimet, mert sohasem gondoltam volna, hogy Jézusnak fogom szentelni az életemet; más terveim voltak. De követtem a szívemet, és mindenekfelett követtem azt a hatalmas, egyedülálló Szeretetet, amit csak Jézustól kaphatunk.

Rábíztam az életemet és mindent, ami az enyém volt, így az álmaimat is.

Amikor a zárdába költöztem, teljesen felhagytam az énekléssel, mert úgy gondoltam, hogy az nem összeegyeztethető ezzel az élettel. Isten azonban azért adja a talentumokat, hogy gyarapítsuk azokat, és a munkánk gyümölcsét másokkal is megosszuk. Ezért végül továbbcsiszoltam az énektudásomat, és rábíztam Istenre, aki csodálatos dolgokat művelt vele.                      

Egy olyan rendezvényre hívtak meg, ami a fiataloknak szól: mi az üzeneted a számukra?

A jövő a gondviselés kezében van. Nekem különleges és fontos küldetésem van. Minden nap kérem az Úr Jézust, hogy adjon erőt, hogy hűséges követője legyek, és adja meg a kegyelmet, hogy az ő kívánsága szerint szolgáljam Őt.

 Martí Zoltán

Fordította: Ungvári Ildi

A ForrásPont eseményére csak pár kattintás a regisztráció: kattints ide a részletekért!

Interjú
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás