2019. 05. 24.

“Segít a fiataloknak a hitük megvallásában” – idén is tízezren lehetnek az Ez az a napon!

Idén június elsején tartják meg Budapesten az Ez az a nap rendezvényt, amely az elmúlt évtizedekben a legnagyobb tömeget megmozgató keresztény könnyűzenei eseménnyé vált. László Viktor főszervező a vasarnap.hu oldalának mesélt az eddigi tapasztalatairól és az Ez az a nap gyümölcseiről, ebből szemlézzük a legérdekesebb gondolatokat.

“Hogy mennyire nem fellépőfüggő, hogy évről-évre megtelik-e az Aréna, azt mutatja, hogy itt többről van szó, mint pusztán a minőségi magyar és külföldi keresztény könnyűzene iránti kulturális rajongásról. Azt tapasztaljuk, az embereknek igényük van arra, hogy Jézushoz kerüljenek közelebb ilyen módon, hogy az itt kapott lelki feltöltődéssel új irányt vegyen az életük, megújuljon és még mélyebb legyen az Istenkapcsolatuk. Segít a fiataloknak, hogy bátran megállhassanak a hitük megvallásában a hétköznapok sodrában is.”

Valóban nagyon nagy dolog, ha egy esemény a fiatalok számára válik hitelessé és népszerűvé, ráadásul itt a felekezetek közötti szakadékok is repedésekké zsugorodnak egy estére:

hirdetés

“Kifejezzük a világ felé egyszerű módon, amit a János evangélium ír: “Arról ismerje meg a világ, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást”. Ez a hitvallásunk. Ereje van annak, ha egy napra meg tudunk semmisülni az egymástól elválasztó dolgok számára, és a közösben tudjuk ünnepelni az Istent. Ami összeköt bennünket, arra figyelünk.”

Az idei Ez az a nap leghíresebb zenekara a Planetshakers, akik többek között az “Endless Praise” című dalukkal is talpra ugrasztják a keresztény fiatalokat:

A teljes beszélgetést ide kattintva olvashatjátok

Fotó: Ez az a nap! – Facebook

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás