2019. 05. 17.

Bibliai idézettel ünnepelte a történelmi sikert a magyar fiatal

Gólja után keresztet vetett, majd a közösségi médiában is hitéről tett tanúságot Major Sámuel, a világbajnokságra kijutó U17-es válogatott középpályása.

Tegnap a magyar U17-es labdarúgó válogatott az írországi EB-n tizenegyesrúgások után kerekedett felül Belgium korosztályos válogatottján, ezzel ötödik helyezett lett: a siker azt jelenti, hogy a fiatalok kiharcolták a részvételt az őszi brazíliai világbajnokságon – ez még korábban egyszer sem sikerült.

A debreceni születésű Major Sámuel valamennyi mérkőzésen pályára lépett: a fiatal középpályás – aki jelenleg a Salzburg csapatában pallérozódik – az oroszok elleni csoportmérkőzésen gólt is szerzett. Ezt követően keresztet vetett majd az ég felé mutatva dicsőítette Istent. 

Major nem sokkal a találkozót követően az Instagramon egy bibliai idézettel tett tanúságot hitéről:

„Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket.” (Rómaiaknak írt levél, 8;28)

Az oroszoknak lőtt gólja után pedig Izajás könyvéből idézett:

„De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.”

A csütörtöki mérkőzést követően hatalmas boldogság lett úrrá a fiatalokon, ami nem is csoda: a magyar válogatott számára az EB-n való részvétel is komoly bravúrnak számított, ám a veretlenül megvívott torna és a világbajnokságra való kijutás minden képzeletet felülmúló bravúr, amely ebben a korosztályban a magyar labdarúgás elmúlt 30 évének legnagyobb eredménye. A válogatott végig szervezetten és taktikusan játszotta mérkőzéseit, és habár egyénileg lehet, hogy az ellenfelek jobb képességűek voltak, de a csapategység legyőzte ezeket az akadályokat. Szép volt fiúk!

A magyar válogatott 5 mérkőzésen játszott az EB-n:

Portugália: 1-0
Izland 2-1
Oroszország 3-2
Spanyolország 1-1- tizenegyesekkel 4-5
Belgium 1-1 – tizenegyesekkel 5-4

Ép testben ép lélek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás