2019. 04. 02.

Novak Djokovics megmentene egy nizzai kápolnát

Ismét bizonyította Novak Djokovics, hogy mennyire fontos számára keresztény hite: a korábbi világelső  szerb klasszis teniszező most egy Nizzában lévő ortodox kápolnát szeretne megmenteni. Korábban már hatalmas összegekkel támogatta keresztény épületek felújítását.

A gyönyörű üdülőparadicsom történelmi részén ugyanis van egy kis kápolna, amely már régóta a szerb közösség lelki otthona. Az épület sorsa azonban a tulajdonos két évvel ezelőtti halála óta komoly veszélybe került, az örökösök a vagyon reményében úgy döntöttek, hogy eladnák.

Djokovics 12 kilométerre él a festői üdülővárostól, a kápolna bezárásának híre hozzá is eljutott. Úgy döntött a világhírű sportoló, hogy pénzbeli segítséget nyújt az ortodox közösségnek, akik így megmaradhatnak a kápolnában. Fiával személyesen is ellátogatott az imahelyre, ahol gyertyát gyújtott és imádkozott, az erről szóló fotót pedig megosztotta Instagram-oldalán, amelyet 5,3 millió (!) rajongó követ.

hirdetés

Djokovics nem először segíti a keresztény közösségeket: hazájában egy 14. századi monostor felújítását támogatta 100.000 euróval, azaz több mint háromszázmillió forinttal! Emellett alapítványán keresztül szegény gyermekeket is támogat. Persze, a rosszindulatúak mondhatják, hogy ennyi pénzzel könnyű segíteni, de láthatjuk, hogy mennyire nem így van!

Forrás: Aleteia

 

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás