2018. 11. 05.

Ezt a 7 dolgot minden párnak meg kellene tapasztalnia házasságkötés előtt

A boldog házassághoz nem elég az, ha beleszeretsz valakibe, hanem képesnek is kell lenned rá, hogy megoszd az életedet vele. Mielőtt házasságot kötsz, meg kell vizsgálnod, hogy lehetséges vagy éppen lehetetlen, hogy közös életet élj a választottaddal.

1. Kapcsolódjatok ki együtt!

Fontos, hogy a párok barátok is legyenek egyben, legyen közös hobbijuk, amivel együtt kikapcsolódhatnak. Egyes pszichológusok azt mondják, hogy sok házasság végződik válással, ha több a rossz emlék, mint a jó. A pároknak szükségük van rá, hogy olyan barátságban legyenek egymással, amely biztosítja a stabilitást és rendelkezik számos pozitív emlékkel és jövőre néző tervekkel.

2. Hozzatok létre közös költségvetést!

A házasságok gyakori konfliktusforrása a pénz. Ahogy Gotten mondja: „akár hatalmas a keret, akár szűkös, sok párnak okoz konfliktust”. Ennek elkerülése érdekében hozzatok létre közös költségvetést, és dolgozzatok össze csapatként a pénzügyi problémák megoldása érdekében! Beszéljétek meg az aggodalmaitokat, szükségleteiteket, prioritásaitokat, hogy megfelelő döntéseket tudjatok hozni!

3. Jussatok túl egy válsághelyzeten!

A válság lehetőséget teremt a változásra és a növekedésre. Minden kapcsolatban vannak krízis helyzetek, de ha megfelelő módon reagáltok rájuk, sokkal erősebbek lesztek és megnő köztetek az egység. Az udvarlási időszakban a nehézségek segíthetnek, hogy jobban megismerjétek egymás erősségeit és gyengeségeit. Egy virágzó kapcsolatnak kulcsfontosságú eleme a kölcsönös elfogadás. Ha egyikőtök nem tudja elfogadni a másik gyengeségeit egy életen át, ha túl nagyok a különbségek vagy ezek a különbségek az alapvető értékekben rejlenek, akkor az a legjobb döntés, ha nem folytatjátok tovább a kapcsolatot.

hirdetés

Sok házasság azért ér véget, mert az egyik személy azt gondolja, hogy meg tudja változtatni a másikat.

4. Tanuljatok meg várni!

A teljes fizikai önátadás képes egy nagyon erős érzelmi kötődést teremteni, mely befolyásolhatja azt a szabadságunkat, hogy eldöntsük, hogy azzal a valakivel kívánjuk-e leélni az életünket vagy sem. Ha túl hamar beleugrunk a szexbe, az könnyen afelé vezethet minket, hogy túlságosan a fizikai tényezőkre fókuszálunk, és minden más szempontot figyelmen kívül hagyunk, például a másik ember személyiségét, a tehetségeit, az értékeit, a félelmeit, a gondjait és az örömeit.

Az együtt alvás valakivel nem ugyanolyan, mint egy autó teszt-vezetése. A jövőbeni szexuális harmóniát nem garantálja, ha van egy jó tapasztalat az ismerkedési időszakból. Sok más körülmény befolyásolhatja a szexuális kémiát, és ezek meg is változhatnak az idő múlásával.

Az a végső cél, hogy oda tudjátok adni magatokat egymásnak teljes mértékben, hűségben, bizalomban, és békében, lelki örömök mellett éljétek át a fizikai élvezeteket.

5. Osszátok meg a pillanatokat a családtagokkal és a barátokkal!

Az ismerkedés és egymás megértése nem csak azt jelenti, hogy hallod, amit a másik ember mond, hanem azt is meglátod, amit csinál: ahogy bánik a családjával, a munkatársaival, veled, és ahogy kezeli az élet különböző szituációit.

A napi interakciók segíthetnek eldönteni, hogy akibe beleszerettél, az a valaki-e számodra, akit szeretnél, hogy egy nap majd a gyerekeid utánozzanak és ővele tudnád-e leélni életed hátralévő részét. Amikor valakit választunk, vele együtt a hátterét, a családját is választjuk.

6. Fejlesszétek a bensőséges, mély kommunikációt!

Az intimitás kulcsfontosságú elem a párok együtt növekedéséhez, hiszen így ismerkedhetünk meg a másik személy belső világával, hangulati állapotaival, érzéseivel, ítéleteivel, döntéseivel stb. Az ismerkedési időszak alatt a mély beszélgetések segíthetnek abban, hogy még jobban megismerjük a másikat, a szórakozásokon túl. Természetesen nem tanulunk meg mindent a másikról, amikor még csak randizgatunk, de ahhoz eleget, hogy észszerűen megalapozott döntést hozzunk a későbbieket illetően. Minél több a kommunikáció férfi és nő között, annál inkább közelebb kerülhetnek egymáshoz.

7. Vegyetek részt jegyesoktatáson!

Sok konfliktus származhat abból, hogy nem mindig értjük azokat a férfi és nő közötti különbségeket, amelyek befolyásolják a létezésünket, gondolkodásunkat és az életünket. Egyszóval azokat a dolgokat, amelyek egyedivé tesznek minket. Ha megtanuljuk az alapvető különbségeket és sok mást ezeken kívül, akkor ez segíteni tud az akadályok leküzdésében, egymás megértésében és abban, hogy még jobban szeressük a másikat.

Bár szükség van egyetemi oktatásra, a kritikai gondolkodás fejlesztésére és sok más készségre is, de az is fontos, hogy megtanuljuk kezelni az érzékenységünket is, és ezt egyedül nem tudjuk megtenni. A pároknak időt kell szánniuk arra is, hogy tanuljanak a szeretetről, a kommunikációról és egymás kiegészítéséről. Ebbe a szexualitás és a női termékenységi ciklus megismerése is beletartozik.

Ez alapvetően arról szól, hogy megtanuljuk, hogyan fogadjuk el és hogyan szeressük a másik embert, miközben önmagunkat is megismerjük. Nem vagyunk egyformák, és az érzelmi gazdagságunk is különbözik a nemünktől, a hátterünktől és a személyiségünktől függően. Ha megismerjük ezeket a különbségeket, akkor ez a tudás megadja számunkra a megfelelő eszközöket, hogy ügyesen és türelmesen kezeljük őket, megkímélve minket a jövőbeni válságoktól.

 

 

Forrás: aleteia.org

Írta: Cecilia Zinicola

Fordította: Nagy Barbara

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Pontokba szedve Segítő tippek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás