2018. 07. 16.

Plébániájának zászlójával pózolt a horvát középpályás a döntő után

Példátlan és nagyszerű tanúságot tett hitéről a vereség ellenére is ünneplő horvát válogatott középpályása, Mateo Kovacic: plébániájának zászlójával fényképezkedett a döntőt követően!

Egy elveszített döntő után is van mit ünnepelni: ezt mutatta meg tegnap Horvátország az egész világnak! Habár a horvát válogatott vereséget szenvedett Franciaország ellen, a csalódottság mellett hatalmas büszkeség töltötte el a játékosokat, a szakmai stábot, és egész Horvátországot: hajnalig ünnepelték az emberek csapatukat, amelyik hétfőn délután érkezik meg Zágrábba, ahol több százezren fogják őket ünnepelni az ezüstérmes brigádot.

Mateo Kovacic nem lépett pályára a döntőben, így is fontos szerepet vállalt Horvátország menetelésében: öt mérkőzésen lépett pályára a világbajnokságon. A Real Madrid rendkívül szerény középpályásának az elveszített döntő után az volt első dolga, hogy egyrészt megemlékezett nemrég elhunyt barátjáról, másrészt pedig plébániájának, a zágrábi Páduai Szent Antal templomnak a zászlójával mosolygott, ezüstéremmel a nyakában.

❤️ #svantunpadovanski Moj Ponos ❤️🇭🇷🙏🏻

hirdetés

A post shared by Mateo Kovacic (@mateokovacic8) on

Egészen ritka és példátlan tanúságot tett a hitéről a horvát válogatottban már 19 évesen debütáló Mateo, hiszen a fotónak köszönhetően több millióan ismerhették meg elköteleződését közössége irányában. Sesvete kerület Zágráb legnépesebb része, több mint 70 ezren lakják. Itt található a Páduai Szent Antal templom is:

A horvátok mély hitével az egész világbajnokság alatt kiemelten foglalkoztunk:

“Hálás vagyok az én Uramnak” – mély hite vezeti Horvátország nemzeti hősét

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Ép testben ép lélek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás