Ima Archives - 777
Kategória

Ima

Ima

Ima a buszbaleset áldozataiért és a gyászolókért

A veronai buszbaleset mélyen megérintette egész Magyarországot: a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító jármű az autópályán egy oszlopnak csapódott, majd kigyulladt. A tragédiában tizenhatan vesztették életüket. Arra kértük Szabó-Molnár Bálint atyát, hogy segítségével közös imádsággal forduljunk Isten felé ezekben a nehéz napokban.

Olvass tovább

Ima

Ima karácsonyra

A karácsony Isten és ember egymásratalálásának ünnepe. A pillanat, amire azóta vártunk, hogy Ádámnak el kellett hagynia az Édenkertet. Szent Anzelm egy imádságban fogalmazta meg az ember vágyakozását az Istennel való találkozásra. Csöndes percekre, fa alá ajánljuk!

Olvass tovább

ADVENT, Ima

Karácsonyi szeretethimnusz

Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező.
Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.
Ha a szegénykonyhában segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket zengek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit nem használ nekem.

Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de Jézus Krisztus nincs a szívemben, akkor nem értettem meg, miről is szól a karácsony.

A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje.
A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát.
A szeretet barátságos az idő szűke ellenére is.

A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van.
A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni.
A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.
A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik.
A videojátékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak.
De a szeretet ajándéka megmarad.

Ismeretlen szerző

szent benedek
Ima

Régi ima is lehet jó ima

Valljuk be: néha nehéz elhinni, hogy fényév távolsággal ezelőtt, amit mi már kvázi kőkorszaknak érzünk, éltek emberek, hittek Istenben {ugyanabban!}, és imádkoztak hozzá, ráadásul egész hasonló módon, ahogy mi tesszük. Élő szív, égő szeretet, jelenlét, érzelem… Egy mindennapi ima következik.

Olvass tovább

Blog, Herényi Márk Barnabás, Ima

Egy vőlegény imája

Szerdán a Facebook felidézett egy emléket a falamon: a feljebb látható kép volt az, amelyet pontosan hat éve rajzoltam és osztottam meg. Akkor tizenhat éves voltam, gimnazista, és nagyon tetszett egy lány, akit még alig ismertem, de teljesen levett a lábamról a mosolya, a jókedve, a kisugárzása; nagyon szerettem volna jobban megismerni…

Olvass tovább

Ima

Ima 1956 hőseiért

Napra pontosan hatvan évvel ezelőtt, 1956. november  4-én a szovjet csapatok bevonultak Budapestre, hogy leverjék a magyar forradalmat és szabadságharcot.  A mai nemzeti gyásznap, aki teheti 19 órakor tegyen egy mécsest vagy gyertyát az ablakába, így emlékezve 1956 hőseire.

Olvass tovább

Ima

Önátadás haladóknak (Charles nyomán)

2005. november 13-án boldoggá avattak valakit, akiről még nem mindenki hallott: Károly, azaz francia (és teljes) nevén Charles de Foucauld trappista szerzetes és katolikus pap volt. Színes életéről érdemes többet olvasni: fiatalon kicsapongó életet élt, aminek egyik oka szülei korai halála lehetett. Rendetlen magatartása miatt nem érettségizhetett a jezsuitáknál. Katonaként szolgált Algériában, de felfedezte Marokkót és Tunéziát is. 1886-ban kezdődött komoly érdeklődése a hit iránt, amely egészen odáig jutott, hogy megírta híres önátadás imáját.
1901-ben szentelték pappá.

Olvass tovább

székely
Egyéb, Ima

Székely Miatyánk – Te hallottad már?

Mindig örömmel tölt el minket, amikor Olvasóink egy-egy cikkünknél bekapcsolódnak. A Székely Miatyánkra egy szabadkai olvasónk, Kiss Ervin hívta fel a figyelmünket a székely autonómiáról és imanapról szóló hírünk alatt. A gyönyörű szöveg minket is meghatott, és mivel nagyon fontosnak tartjuk a székely kultúrát, a határon túli magyarság szerepét, a teljes szöveget mutatjuk meg Nektek egy videóval.

Olvass tovább

Egyéb, Ima

Segítség, én nem tudok imádkozni!

Mennyire sokszor érezzük, mondjuk, látjuk ezt magunkkal vagy másokkal kapcsolatban! Hányszor kell egy nap imádkozni? Hány percig? Mit mondjak? Üljek, álljak, térdeljek? Egyedül, a párommal, közösségben, templomban? Valószínűleg egyik kérdésre sincs rossz válasz: ha imádkozunk, és mi annak szánjuk, akkor az már csak jó lehet. De ha nem hiszed el, hogy ez mennyire egyszerű, akkor próbáld ki, hogy a következő mondatkezdések közül legalább 3-at befejezel. Az már fohász. Ha többet is, az már ima.

Olvass tovább

Ima

Ima kivégeztetésem előtt

Aradi vértanúk. Manapság már celebekre, nagy tanítókra, sztárokra tudunk csak gondolni. Pedig néha érdemes visszanyúlni a távolabbi múltba, és felkutatni a régi kincseket. Ezekből mutatunk most nektek egyet ma, az aradi vértanúk ünnepén: Damjanich János imáját, amelyet 1849. október 5-ről 6-ra virradóra írt.

Olvass tovább