2022. 05. 03.

Mit tegyünk, ha régóta várunk, de Isten hallgat?

Amikor Isten hallgat, amikor a láthatók ezerrel üvöltik, hogy nincs értelme tovább várni, mindenféle gondolatok cikáznak az ember elméjében. Ez megtörtént Dáviddal is, a Zsoltárokból tudjuk. Mit tegyünk ilyenkor? Révész Szilvi író gondolatait szemlézzük. 

Várni sose könnyű. Egy sorsdöntő válaszra várni még nehezebb. Tehetetlenül görgetni a napokat abban a reményben, hogy az a válasz végre felszabadít a jelen nyomása alól, hogy az élet a választ követően visszaállhat a korábbi normailtásba, vagy legalábbis normálisabb lesz, mint ezekben a bizonytalan időkben.

Várni egy kedvező fordulatra, egy negatív leletre, egy felmentő ítéletre, egy áttörésre, egy felismerésre, egy beismerésre, egy megtérésre… egy csodára.

A várakozás felőrlő napjaiban, heteiben az ember hajlamos a csüggedésre – ahogy Dáviddal is történt: „Én már azt gondoltam ijedtemben, hogy eltaszítottál magadtól.” Amikor Isten hallgat, amikor a láthatók ezerrel üvöltik, hogy nincs értelme tovább várni, mindenféle gondolatok cikáznak az ember elméjében. Én már azt gondoltam… – ugye, te is tudnád folytatni, hogy mi mindent gondoltál ijedtedben.

hirdetés

Milyen jó, hogy a történet nem itt ér véget!

Milyen jó, hogy a kegyelem átemel saját esendőségünkön, félelmeinken, hitetlenkedéseinken, és megvallhatjuk Dáviddal együtt: „De te meghallgattad könyörgő szavamat, amikor hozzád kiáltottam segítségért.” Nem csak utólag, visszanézve, de a korábbi tapasztalatokból és az ige igazságaira alapozva akár előre, a várakozás napjaiban is megvallhatjuk: „De te meghallgattad könyörgő szavamat, amikor hozzád kiáltottam segítségért.” Meghallgattad az imámat. Tudom, hogy meghallgattad, mert szerető Atya vagy. Bármi is történjen, hozzád menekülhetek, benned reménykedhetek. És ebben erő van, ez felbátorít.

„Legyetek erősek és bátor szívűek mind, akik az Úrban reménykedtek!” (31.Zsolt.25.)

 

Forrás: Révész Szilvi – Facebook 

Borítókép - Fotó: Siriporn Kaenseeya | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

4 hozzászólás

  • Válasz Zoltán 2022. 05. 04. 20:56

    Na haragudjatok, de ennek az írásnak semmi értelme. Pont az a lényeg, hogy az Úr nem hallgatta meg a könyörgéseket, és nem is irgalmaz, amelyet rendszeresen kell sajnos megtapasztalnom az életben.

  • Válasz Szilágyi József 2022. 05. 06. 07:49

    “A hallgatás az addigi jelkibocsátás megszűnése. A hallgatás is közöl valamit. A jel meg nem érkezése éppoly tartalmas üzenet lehet, mint a megérkezése. (…) A jelkibocsátás huzamos szünete előrefelé, hátrafelé is nyomatékosítja az elhangzottakat.”
    (Hernádi Miklós, a Magyar nyelv és kommunikáció c. tankönyvből)

  • Válasz Szilágyi József 2022. 05. 09. 15:12

    MIATYÁNK
    .
    Bánattal tán térdelek le,
    boldogságban állok fel;
    találkozni oly jó Vele:
    ha nem is szól, – átölel.
    .
    Langy lelkem itt újra lobban,
    míg Ő tisztít legbelül;
    látván, hogy tud mindent jobban:
    szív gyógyul, szó csendesül.

  • Válasz Szilágyi József 2022. 06. 21. 17:34

    Királyok i. könyve 19:11-13 (egysz.ford.)
    “Gyere ki onnan, és állj meg előttem a hegyen – mondta az Úr (Illésnek) -, mert ott fogok elvonulni előtted!
    Akkor hatalmas szélvihar támadt,… de maga az Úr nem volt abban a szélben.
    Azután nagy földrengés következett, de az Úr nem volt a földrengésben sem.
    Utána tűz jött, de az Úr nem volt abban sem.
    A tűz után egy halk és szelíd hang hallatszott.
    Amikor Illés ezt meghallotta, palástjával eltakarta az arcát, kiment és megállt a barlang bejáratánál… “