2020. 03. 12.

Koronavírus – Nem maradnak el a szentmisék Magyarországon

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata arról a tájékoztatta a 777-et, hogy a templomi liturgikus eseményeket továbbra is meg lehet tartani, de felelősséget kérnek a hívőktől. 

A püspöki konferencia sajtószolgálatát azután kerestük meg, hogy a magyar kormány veszélyhelyzetet rendelt el, arra voltunk kiváncsiak, hogy ez befolyásolja-e a szentmisék megtartását, illetve hogy tervez-e az MKPK újabb intézkedéseket bevezetni. Változtatás nélkül közöljük a választ:

„Oktatási, szociális és egészségügyi intézményeinkben mindenben követjük a hatósági előírásokat, amelyeket intézményeink közvetlenül is megkapnak. A kormánydöntésben szereplő 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények megtartásának tilalmára vonatkozóan a Miniszterelnökség arról tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát, hogy a kivételek közé tartoznak a templomi liturgikus események is.

Jelen nehéz helyzetben az templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat nem zárjuk be, mégis felelősen és óvatosan kell eljárni. Aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, mielőtt közösségbe megy. Korábban kiadott rendelkezéseink továbbra is élnek. Ezekkel összhangban a hatóságokkal mindenben együttműködünk, és figyelemmel vagyunk az általuk adott általános irányelvekre. A nagyobb létszámú rendezvényeink esetében az arra illetékesek eseti döntést fognak hozni. Adott esetben készülünk online közvetítésekkel is.”

Korábbi hírünk a témában:

Se kézfogás, se nyelvre áldozás – rendkívüli intézkedéseket vezetett be a püspöki kar

Fotó: Unsplash

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Németh Rezső 2020. 03. 12. 21:52

    Szóval mégis Soros -pápa … betiltja a misét 😋. Nem volt ez valahol megírva az Apokalipsisben(jelenések)😋