7. nap- Nem feledünk

Phil King keresztény énekes megható dalban reagált a New York állam által elfogadott törvényre, ami egészen a szülésig legalizálja az abortusz elvégzését. King, aki a Texas állambeli Dallas város Gateway Church nevű gyülekezetének dicsőítésvezetője, Instagram oldalára posztolta „Not forgotten” (Nem feledünk) című új dalát január végén.

A dal rendkívül pozitív fogadtatásra talált az életvédő (pro-life) mozgalom hívei körében, aminek társzerzője az Upper Room dicsőítésvezetője, Cody Ray Lee. „Ezt a dalt a New York állam által a közelmúltban elfogadott törvények inspirálták” – írja King. „Szóljon az összes elveszett gyermekért. Szeretünk, emlékezni fogunk rátok és harcolunk értetek.” A szívszorító dalszöveg az abortusz következtében életüket vesztett gyermekeknek állít emléket, és elmondja, hogy haláluk nem volt hiábavaló:

„Harcolunk értetek, mi leszünk a hang néma sikolyotok helyett,

Az életetek nem volt hiába, ünnepeljük szívetek dobbanását,

Az ár, amit fizettetek, a tűz, ami megváltoztatja a világot.”

King a Faithwire-nek elmondta, hogy nagyon elkeseredett, amikor Andrew Cuomo, New York állam szenátora engedélyezte a harmadik trimeszterben történő terhességmegszakítást.

„Az imádságon kívül nem tehettem mást, minthogy írok egy dalt arról, amit érzek az elveszett életekkel kapcsolatban”; nyilatkozta, hozzátéve, hogy sokat sírt a szöveg szerzése közben. Reméli, hogy a dal hatására még nagyobb egyetértés lesz az Egyházban az abortusszal kapcsolatban.

„Bízom benne, hogy ez a dal Isten és a mi szívünknek egy olyan kinyilatkoztatása lehet, ami cselekvésre késztet minket.” Szeretné, ha az egyházban elkezdődne az örökbefogadás és soha nem látott mértékben mentenék meg az életeket. „Istennek megvannak az erőforrásai, hogy ez megtörténhessen” –mondta.

 

Akiknek a dalait nem hallhatjuk már,

Akiknek hangját elnémították,

A szívetekben szóló dallamért

Az összes széttört álmotokért

 

Nem feledünk titeket,

Harcolunk értetek,

Mi leszünk a hang néma sikolyotok helyett,

Az életetek nem volt hiába, ünnepeljük szívetek dobbanását,

Az ár, amit fizettetek, a tűz, ami megváltoztatja a világot.

 

Ez nem mehet így tovább,

A szemet hunyás és félrenézés,

Mindenért ami igaz és tiszta,

Értetek áldozzuk az életünket.

 

Jézus, gyógyítsd meg a földünk,

Te vagy a válasz, Te vagy a válasz,

Fölemeljük Hozzád a szívünk,

Te vagy a válasz

 

Nem feledjük őket,

Harcolunk értük,

Mi leszünk a hang néma sikolyuk helyett,

Az életük nem volt hiába, ünnepeljük szívük dobbanását,

Az ár, amit fizettek, a tűz, ami megváltoztatja a világot.

cikket Megyesi-Kovács Borbála fordította. 

 

A 9. héten már elkülöníthetők az összerezzenés-szerű és a lassú mozgások. A farokkezdeménye teljesen felszívódik. Már vannak kicsi fülcimpái. 

 

Kép: Joós Andrea rajza a Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség felkérésére