26. nap- Hol a férfiak helye az életvédelemben?

Uraim!

Az életvédelem nem csak a nők ügye! Az életvédelem nem csak az abortuszt fontolgató, vagy azon már átesett nők és az életvédők ügye. Az életvédelem mindenki ügye.

Ugyanannyira a mi ügyünk, férfiak ügye is.

A mi felelősségünk, hogy egy nem kívánt terhesség létrejön-e. A mi felelősségünk, hogy ha már létrejött, gondoskodunk-e a ránk bízottakról: a lányról, aki teljes egészében nekem adta magát és a gyermekem édesanyja, és a gyermekemről, akire bár nem számítottunk, de megérkezett.

Minden szexuális kapcsolat lehetőség egy új élet létrejöttére.  Ismerjük fel az ebből fakadó óriási felelősségünket: ne az legyen a kérdés, hogy a megfogant gyermekünk megszülessen-e, hanem az, hogy a kapcsolatunk készen áll-e arra, hogy ezt az életet befogadja. Ha nem, akkor tudjunk nemet mondani a szexuális együttlétre. Ha igen, akkor előbb köteleződjünk el egymás mellett, hogy a gyermekünk szerető, biztos alapokon nyugvó családba érkezhessen.

Én többek között ezért is várok a házasságig a szexuális élettel.

Akkora dologról beszélünk, hogy ebbe nem fér bele az, hogy a szex  jár nekünk, hogy “hopp most nincs óvszerem, de majd óvatosak leszünk, úgyis szedsz tablettát, nem?”. Nem: sem tabletta, sem óvszer, sem semmilyen védekezés nem 100%-os. Épp ez az emberi élet indulásának csodája és titka: akkor is jön, ha nem szeretnénk, és akkor nem jön, amikor a leginkább vágyunk rá.

Az igazi férfi erő a felelősségvállalás és az ebből fakadó igen vagy nem kimondásának képessége – éppen attól függően, hogy mit kíván a helyzet. Az életre mindig igent kell mondani.

Sok erőt!

Mohay Domonkos

A 30 hetes magzat rohamosan növekszik így egyre kevesebb magzatvíz veszi körül, hogy elférjen a méhben. Hossza: 40 cm, súlya:  1,3 kg.

Kép: 30 hetes magzat