2022. 01. 24.

Minden egyértelművé válik, ha a családod teszed az első helyre – Bedő Imre

A család az első! Ez mindent meg fog határozni, olyan erős alap tud lenni az életben. Erről a témáról szól Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítójának legújabb videója.

„A család értelmet és tartalmat tud adni a nő és férfi közötti szövetségbe” – hangsúlyozta Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója a legújabb videójában. Mint mondta, sok férfi keresi meg azzal, hogyan lehetne sikeres, hogyan válhatna jó férjjé, jó apává. Ez ahány élethelyzet, annyiféle megoldást jelent, de van valami, egy belső szabály, amely nem függ a külső körülményektől. „Az életünkbe kell egy központi érték, amely egy mindenek előtti elsőbbséget élvező szervező erő. Kell valami, amihez képest értelmezzük a világot. Ez a törvény nagyon egyszerű: első a család” – emelte ki. Bedő Imre szerint, ha eköré szervezünk minden mást, akkor valódi szabadságot élhetünk meg.

Aki az élete középpontjává teszi, hogy első a család, annak hirtelen egyértelművé válik az időbeosztása, a prioritásai, a felelősségvállalásának a területei.

Ezek mind a helyükre kerülnek. Az ebből eredő kiegyensúlyozottságot elkezdik mások is látni és én magam is érezni. „A sokközpontú élet nem élet, az egy szétfolyó amőba” – fogalmazott. Ezzel szemben az egyközpontú élet képes erőt koncentrálni és teremteni, az életet továbbadni.

Akinek az első a család, az rögzített egy olyan pontot, amely alapján tud majd jó döntéseket hozni apaként és férjként egyaránt. Ez szabja meg, hányra megy haza, hogyan szól a feleségéhez, a gyermekeihez, milyen értékrendet ad át.

Ebbe ma ugyanakkor nagyon nehéz önállóan beleállni, mert az iskolarendszer, az egész társadalom arra neveli a férfiakat, hogy elsősorban a munkájukra fókuszáljanak, és kevés a jó apai minta.

Otthon tudatosan, önkéntesen kell felelősséget vállalni, ebből tudunk igazán erőt és önbizalmat szerezni.

Ez a rendezőelv nemcsak a mi életünket fogja bearanyozni, hanem a családét és a környezetünkét is, hiszen példát mutatunk. 

A teljes videót megnézheted itt:

Férfiak Klubja
hirdetés

1 Komment

  • Válasz T. Gergely 2022. 01. 25. 23:47

    Jajjj! Legalább ne egy magát kereszténynek mondó portálon hangoztatnák…..

    Az első NEM a család, hanem ISTEN!
    Hányan esnek ebbe a félreértésbe?! De legalább ne erősítsük már ezt! (Értem én az üzenet szándékát, de egy kereszténynek akkor sem lehet a „család az első”! Pont.)

    Pár idézet a Szentírásból:
    Ezt mondja az Úr: Átkozott az az ember, aki emberben bízik, aki halandóra támaszkodik, és szíve elfordul az Úrtól. (https://szentiras.hu/SZIT/Jer17)

    Ha valaki hozzám jön, de nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is, az nem lehet az én tanítványom. (https://szentiras.hu/RUF/Lk%2014,26)

    Tehát döntsük el: keresztények vagyunk Krisztusi értelemben, vagy csak színleg! Nagyon-nagyon nehéz nem jó polgárnak, hanem jó kereszténynek lenni! A kettő ugyanis nem ugyanaz!