2020. 01. 27.

Bejött a templomba és ugyanabba a padba ült le – Különleges emlékezés Kobe Bryantre

Az egész sportvilágot mélyen megrázta Kobe Bryant és lányának tragikus halála, a kosárlabda legendára rengetegen emlékeznek. Cristina Ballestero az Instagramon elevenítette fel, hogy egy hétköznap a katolikus sportolóval volt együtt a szentmisén.

„Szeretnék elmesélni egy történetet arról a napról, amikor találkoztam Kobe Bryanttel. A Kaliforniai Orange városban található Szent Család Székesegyházban ültem leghátul, hétköznap, egy szentmisén. Emlékszem, hogy abban az időben rajongtam a kendőkért, és azon a napon is volt rajtam egy sál, amit ilyen módon viseltem.

Amint elkezdődött a mise, egy hatalmas árnyékot pillantottam meg tőlem jobbra, és hangos nyikorgást hallottam, amit valószínűleg egy nagydarab férfi okozott. Megfordultam, hogy lássam… Kobe Bryant volt, aki ugyanabba a padba ült le mint én, csak a másik végére!  Énekeltem, és imádkoztam tovább, hiszen ő is csak azért jött ide, mint mi mindnyájan, hogy imádkozzon. Szerencsére rajtam volt a kendő, úgyhogy oda tudtam figyelni Jézusra, nem vonta el a figyelmemet ez a hihetetlenül tehetséges kosárlabdázó, akire az egész családom felnézett, és akit egész életünkben néztünk.

Amikor előre mentünk áldozni, előreengedett. Ha katolikusként nőttél fel, akkor tudod, hogy ez egy udvarias cselekedet a férfiak részéről a templomban, amivel megtisztelnek minket, nőket. Néhány másik barátom látta őt mögöttem állni a sorba, mise után beszéltünk is velük erről, és majd megőrültünk!

A GQ-nak adott interjújában elmesélte, hogyan segítette át egy katolikus pap a nehéz időkön át.. Azt is elmondta, mennyire fontos számára a hite. A leginspirálóbb tulajdonsága az volt, hogy úgy döntött, Istenhez fordul, és elfogadja az ő kegyelmét, és egy jobb emberré válik egy rossz döntés után. Ő és a felesége rengeteg nagyszerű munkát végeztek az alapítványukban. Lesújtott a hír, hogy lányával, Giannával együtt életüket vesztették. Imádkozom a családjukért, barátaikért és szeretteikért. Adj, Uram örök nyugodalmat nekik, és az örök világosság fényeskedjék nekik. Nyugodjanak békében. Szeretünk titeket, Kobe és Gianna.”

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I wanna tell a story about the time I met Kobe Bryant. I was sitting in the very back of Holy Family Cathedral in Orange, CA, on a WEEKDAY mass. At the time I was very into wearing veils and on this particular day I had a scarf I used as veil. Right as mass begins I see a huge shadow in my right peripheral vision and hear a decently loud creak from probably a big man. I double took to see… it was KOBE BRYANT IN THE SAME PEW AS ME ON THE OTHER END! I just went about my normal praying and singing as usual cause he like all of us came to pray. Thank God I had the veil so I could stay focused on Jesus not this insanely talented Basketball player my whole family has looked up to and watched our whole lives. As we went up to communion, he waited for me to go. If you grew up in the Catholic Church, you understand this is a respectful thing men do in church as a sign of respect to women. He said I have a beautiful voice. I said thank you and went up to communion. @marydallal @mandymissyturkey and a couple other friends saw him standing behind me going to receive Jesus. And we talked about it after mass and freaked out together. It was such a cool experience to receive Jesus right before him, and also, to walk up to receive Jesus together. It was also cool to see him come for a weekday mass. He said in his GQ interview how a Catholic Priest helped him through the tough time he went through in the media. He also talks about how his faith is important. His most inspiring trait was his decision to turn to his faith in God and receive God’s mercy and to be a better man after a regretful decision. Him and his wife do so much great work with their foundation. I’m heartbroken at the news of his death, alongside his daughter Gianna. My prayers go out to his Family, friends and loved ones. Eternal rest grant unto him, and her oh Lord and let perpetual light shine upon them. May they Rest In Peace, Amen. We love you Kobe & Gianna. 💔 . . . . #kobebryant

Cristina Ballestero (@cristinaballestero) által megosztott bejegyzés,

 

Egy pap, akiért örökké hálás lesz Kobe Bryant

Fordította: Ungvári Ildi

Szemle Tudósítás
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás