Zenék Archives - 777
Kategória

Zenék

Zenék

1 kedvenc 3 stílus

Felfrissíthető egy rongyosra hallgatott szám egy merész újragondolással, vagy a feldolgozásban is csak az eredetit halljuk? Mi a helyzet a zenébe öntött imák más-más stílusú előadásaival? A válaszok ez esetben természetesen szubjektívek. Íme egy nagy kedvenc három különböző változata.

Olvass tovább

Zenék

Új dal jelent meg A Viskó c. filmből!

Alig várjuk, hogy körülbelül egy hónap múlva angolul kijöjjön A Viskó c. nagy sikerű könyvből készült film. Az Istenről szóló alternatív történet sokunkhoz hozta közelebb Isten “valódi” arcát. A film facebook-oldalán elég nagy promó megy, szinte naponta jönnek ki tartalmak; tegnap egy dal jelent meg, “When I pray for you” címmel. Nekünk nagyon tetszik!

Olvass tovább

Zenék

Michael Patrick Kelly – a “keresztény Passenger”

Öröm látni (hallani), hogy egyre több az olyan keresztény együttes, amely profi hangzással, minőségi zenével és mély, elgondolkodtató dalszövegekkel robban be a rádiókba. Nem kell ezeknek feltétlenül dicsőítésnek lennie, sőt! Egyre inkább az az érzésünk, hogy a legtöbb zenei stílust kezdi lefedni a keresztény együttesek palettája. Michael Patrick Kelly nevét talán néhányan ismeritek a The Kelly Family-ből, most hallgassátok meg “Shake Away” című új dalát!

Olvass tovább

Zenék

Pörgesd fel az ünnepeket!

Vannak a “szokásos” karácsonyi dalok. Ünnep-feeling, lassú, szép dallammal; amelyet mindenki kívülről fúj. Ez a dal nem egy ilyen. A talán leghíresebb amerikai a capella együttes, a Pentatonix igencsak felpörgeti a karácsonyi zenetárunkat. Fogadjátok szeretettel!

Olvass tovább

Zenék

Íme a legjobb magyar keresztény dal – a Szikra-díj zsűrije szerint

2016-ban először kerül odaítélésre Magyarország keresztény könnyűzenei díja, a Szikra-díj. A legnívósabb, keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára, és szakmai partnerségével jön létre. Az újonnan alapított díjjal céljuk a minőségi keresztény zenei kultúra képviselőinek elismerése, a zenészek szakmai fejlődésének elősegítése, új és pozitív üzenettel bíró alkotások inspirálása.

Olvass tovább