2017. 03. 07.

Hány keresztény kell egy villanykörte kicseréléséhez?

Nehogy bárki magára vegye! 🙂

Karizmatikusok: Egy. A keze már amúgy is fent van.

Reformátusok: Egy sem. A fény felgyullad és elsötétül, ahogyan eleve elrendeltetett.

Katolikusok: Egy sem. Gyertyák bőven elegendőek.

Történelmi-kritikus teológusok: Különböző bizottságok megtárgyalják a villanykörte keletkezésének idejét és annak mibenlétét. Mivel nem tudnak megegyezni, a sötétséget tekintik alapnak.

Evangéliumiak (inkább ökumenikusok): “Elöljáróban leszögezzük, hogy sem a villanykörte szükségessége mellett, sem az ellen nem foglalunk állást. Ha azonban valaki saját maga meggyőződött arról, hogy szükség van villanykörtére, az teljesen rendben van. Ezeket a testvéreinket kérjük, hogy a következő vasárnapi istentiszteleten mondjanak egy verset, vagy adjanak elő egy modern táncdarabot a fenti témában. Az istentiszteleten tiszteletben tartjuk az izzóhoz fűződő különböző tradíciókat.”

Baptisták: Legalább 15. Egy ember kicseréli az izzót, a többi három különböző bizottságokat alkot, amelyek az izzócseréről határoznak, és eldöntik, hogy ki hozza a krumplisalátát.

Pietisták: Kettő. Az egyik hív egy villanyszerelőt, a másik a régi izzó előnyeit ecseteli.

Amishok

Metodisták: Meghatározhatatlan. Mindegy, hogy a fényed ragyog, pislákol, vagy teljesen elsötétült, attól még szeretünk. A vasárnapi istentisztelet alkalmából az egész templomot kivilágítjuk. Hozz magaddal egy tetszés szerinti villanykörtét és valami ennivalót az alkalom utáni szeretetvendégségre.

Evangélikusok: Hat. Egy nő kicseréli az izzót, míg a férfiak megvitatják az egyház álláspontját a világítást illetően, illetve, hogy még milyen egyéb módokon lehetne a körtét kicserélni.

Testvérgyülekezet: Nem használnak villanykörtét, hiszen az Újszövetség nyilvánvalóan nem tanít erről.

Mennoniták (amishok): “Mi az az izzó?”

 

Képek forrása: Internet (kiemelt kép, gyertyákamishok)

hirdetés
Vicc
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás