2016. 09. 29.

Szombaton Nagymarosi Ifjúsági Találkozó!

Ha október, akkor Nagymaros! Minden évben kihasználjuk az utolsó gyönyörű őszi hétvégéket: biciklizés, kocogás, utolsó kinti röplabdázások, Balaton parti séták… De a lelkünket is fel kell ám tölteni! Erre az egyik legjobb alkalom a szombaton megrendezésre kerülő Nagymarosi Ifjúsági Találkozó és “kistestvére”, a Gyerekmaros!

Aki már volt a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón, tudja: csodálatos napot lehet eltölteni a falevelek társaságában a Dunakanyarban, és amíg a szemünk látvánnyal, a tüdőnk friss levegővel töltődik, a lelkünkbe is új erő költözik, a fülünkbe, ajkunkra pedig új dallamok. Az idei téma a teremtésvédelem. Nem-nem, ebbe nem csak a környezetvédelem tartozik bele, a “Ne szemetelj!” meg az “Ültess fát!” szlogenek. Ennél sokkal érdekesebb a téma, amelyek köré a nap minden programja szerveződik.
A Találkozó honlapján megtalálható ennek a sokszínű programnak a pontos leírása. A teljesség igénye nélkül néhányat kiemelünk nektek:

  • Zene az Imperfectum és Sillye Jenő jóvoltából
  • Főelőadás: Nobilis Márió atya – Teremtésvédelem
  • Beer Miklós püspök atya miséje
  • Kérdezz-felelek Brückner Ákos Előd, Somogyi Sándor, Várnai Péter és Lejtényi Emánuel atyákkal
  • Zenés tanúságtétel a Márianosztrai Fegyház és Börtön fogvatartottjaitól
  • Iránytű hivatástisztázó műhely és Oázis lelkibeszélgetések
  • El Camino képes beszámoló

Az Ifjúsági Találkozó kistestvére a Gyerekmaros Találkozó, ahova idén várhatóan kb. 600 gyermek fog érkezni. A téma ugyanúgy a teremtésvédelem, a mottó pedig:

hirdetés

És látta Isten, hogy ez jó!

Az ő dunaparti programjukat egy kisebb stáb és egy nagyobb, hozzávetőlegesen 60 főből álló önkéntes csapat vezeti. A 3-15 év közötti gyermekeknek sok játékból, éneklésből, korosztályos előadásokból, gyerekmiséből áll össze a napi program. Különös élmény minden alkalommal, hogy szinte minden kint, a szabadban történik. A gyerekek ritkán élhetnek át ilyen élményt. A részletek és a jelentkezés menete megtalálható a weboldalon.

szombatdorka-141

szombatnono-4

szombatnono-40

Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás