2017. 03. 23.

Viharban is békességben – Engedd, hogy Isten vívja harcaidat!

Sokféle harcaink lehetnek az életünkben. Például: az egészségünkért való aggódás, pénzügyi kihívások, családi problémák, vagy a jövőtől való félelem… Ezekben a nehéz időkben úgy érezzük magunk maradtunk, és egyedül kell megoldanunk ezeket a helyzeteket. Ami nehéznek és embert próbálónak tűnik…

…De Istennek nem az a szándéka, hogy egyedül nézzünk szembe a megpróbáltatásokkal, hanem, ha bízunk benne, mellénk áll, és harcol értünk. Meg kell tanulnunk, hogyan bízzunk benne, és szabaduljunk meg a félelemtől, mely gátol minket. De legfőképp azt, hogyan emelkedjünk az akadályok fölé, miközben engedjük, hogy Isten harcoljon értünk. Erről tanít a következő könyv: Engedd, hogy Isten vívja harcaidat!

Joyce Meyer egy 73 éves bibliatanító, akinek sok száz könyve megjelent már, melyekkel az embereknek kíván segítséget nyújtani. Rendszeres tévé- és rádióműsorokat működtet, melyekkel egyre több emberhez juttatja el üzeneteit, tanításait szerte a világban.
Joyce szenvedélye segíteni a szegény, szomorú sorsú embereknek. Küldetése a Joyce Meyer Ministries programon belül folyik. Ezek az evangelizációk magukba foglalnak élelmezési és orvosi ellátást, árvaházakat, valamint segítő-, és az emberkereskedelem ellen harcoló programokat.

A könyv első felében Joyce felvázolja Isten haditervét arra nézve, hogy hogyan tekintsünk életünk megpróbáltatásaira. Mindezt a Krónikák könyvében található, Jósafát király történetére fűzi fel, ezen keresztül tanít minket.

Az imádat átformálásának erejéről szól a könyv második fele. Arra tanít, hogy miközben nehézségeket élünk meg, ne az legyen az első, hogy megoldásokat keresünk lélekszakadva, hanem először forduljunk Istenhez és imádkozzunk hozzá.

Ahelyett, hogy az ide-oda futkosás során a végső kimerültségig elmennénk, hagyjuk, hogy Isten cselekedjen az életünkben.

Joyce arra bíztat, hogy minden helyzetben bízzuk magunkat Isten gondoskodására. Ezt tehetjük úgy is, hogy imádjuk Őt. Ekkor megtapasztalhatjuk, hogy mekkora erő van az Úr magasztalásában, amikor nagyobbá tesszük Őt, mint a problémáinkat. Valamint arra is felhívja a figyelmet, hogy ne csak akkor imádjuk, Istent, amikor valami jót tett velünk, hanem akkor is, amikor épp nehézségek közepette vagyunk. Ekkor hinnünk kell abban, hogy mellettünk áll, és hogy győzelemre viszi a harcainkat. Már akkor is dicsérhetjük Őt, mielőtt elkezdett volna cselekedni. „Az imádásnak nemcsak követnie kell a győzelmet, hanem meg is kell azt előznie!”

„Sok keresztény a Mennybe megy majd, mert üdvösséget nyert, ám itt a földön nem élvezik az életüket, mivel nem tudják, hogyan legyen örömük Istenben és önmagukban. Önmagukban azért nem lelik örömüket, mert hiányosságaik miatt a saját kis belső harcaikat vívják. Istenben pedig azért nem lelik örömüket, mert folyamatosan azzal a homályos érzéssel küzdenek, hogy Ő a hibáik miatt elégedetlen velük, sőt talán haragszik rájuk. Folyton tusakodnak magukkal, mindig háborúban állnak, mindig küszködnek.” /Joyce Meyer/

Meyer nem a levegőbe beszél, állításait bibliai idézetekkel támasztja alá. Joyce gyakorlati tanácsaival és bibliai látásán, valamint személyes történetein keresztül tanít minket.
Könyvében olyan igazságokat tár elénk, melyek segítenek, hogy minden eddiginél jobban élvezni tudjuk az életünket, és Istennel járásunkat.
Ennek a rövid és lényegre törő könyvecskének a segítségével megtanulhatjuk legyőzni életünk akadályait úgy, hogy átengedjük terheinket az Úrnak.

Ajánlom a könyvet, ha gondolkozol a fentieken, és meg szeretnéd tapasztalni, hogy miként válhat dicséreted átformálóvá, valamint gyakorlati tanácsokat szeretnél kapni ezzel kapcsolatban.

Gergely Kinga

A könyv kapható az Immanuel Könyvesboltban.
Kép forrása: internet

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás