Interjú Archives - 777
Kategória

Interjú

Interjú

“Először meg kell védened a családod, a kultúrád, az identitásod, és azután kell kinyitnod az ajtód” – exkluzív interjú Henri Boulad jezsuitával

Miért lesz magyar állampolgár 85 évesen egy Egyiptomban élő, szír-olasz származású jezsuita? Hogyan látja Európa és az Egyház jövőjét? Mi késztette, hogy levelet írjon XVI. Benedek után Ferenc pápának is? Mit gondol a migrációs válságról? S nem utolsó sorban: mit üzen nekünk, magyar fiataloknak?

Olvass tovább

Interjú

“Jó pap is holtig tanul – ez teljesen így van!”

Interjú Szabó-Molnár Bálint atyával, a Krisztus Légiója Kongregáció magyarországi vezetőjével. Beszélgetésünk során kiderült, szerinte hogyan lehet megnyerni a mai tinédzser korosztályt, hogy miért tartja rövidnek még a 12 éves papi képzést is, továbbá, hogy a megyei első osztályú labdarúgó karrier sem minden, ami a boldogsághoz kell. Olvass tovább

Egyéb, Interjú

Megjelent a Katekizmus android alkalmazásban! (Interjú a fejlesztővel)

Aki már találkozott a KEK-kel, azaz a Katolikus Egyház Katekizmusával, az tudhatja: nem egy pár fejezetes olvasmány, és nem is 15 dkg a nyomtatott verziója. A közel 900 oldalas mű szerves és rendezett módon tárja elénk a katolikus tanítás lényegi és alapvető tartalmát, a hit és az erkölcs igazságait, a II. Vatikáni Zsinat és az egyházi Szenthagyomány egészének fényében.
Az új alkalmazás viszont mindezt már telefonon is elérhetővé teszi minden érdeklődő számára! Forintos Bencével, a fejlesztővel készítettünk interjút.

Olvass tovább

Egyéb, Interjú

A 100 éves katona, aki mindvégig megtartotta hitét és gerincét

A Jóisten sokszor megpróbálta Hetyey Tibort, azaz a nagyapámat. Jó családba született, anyagi biztonságba, ezer lehetőség várta… majd mindennek egyszerre vége lett. Jött a háború, az orosz frontra került, ahonnan hajszál híja, hogy hazavergődött. Később megsebesült, 1945-ben menekülnie kellett. Nem maradt emigrációban, a diktatúra negyven évét osztályidegenként, megtűrt személyként viselte, a rendszerváltás után néhány évvel pedig betegség következtében megvakult. Öt éve özvegyült meg, azóta él egyedül, de nem magányosan. Szilárd hite egész életében megtartotta. Századik születésnapja előtt három hónappal látogattam el hozzá azért, hogy feltegyem neki a kérdést: honnan, miből merített erőt, hogy mindezt elviselje?

Olvass tovább

Interjú

Nekem nagyon nagy hajlamom van a boldogságra

Fahidi Éva 92 éves holokauszt-túlélő szenvedélyesen keresi a hétköznapok kisebb-nagyobb örömeit. Az embernek erőt és reményt ad a vele való beszélgetés, mert egyszerűen árad belőle a rendíthetetlen életszeretet. Még ma is szívesen próbál ki új dolgokat: 90 évesen a Tünet Együttes Sóvirág című előadásában életében először lépett fel táncosként a színpadon. A Pesti Nő-n megjelent interjúból közlünk részleteket.

Olvass tovább

Bese Gergő, Interjú

“Jó buli másokért tenni” – Helter Bence, a Vöröskereszt önkéntese

Akik azt gondolják, hogy a mai fiatalokból eltűnt a tenni akarás, a mások szenvedéseinek enyhítésére törekvés, azok nagyot téved. Ha nyitott szemmel járunk, észrevehetjük, hogy egyre több civil kezdeményezésben oszlopos tagokká válnak a fiatalok. Környezetvédelem, fenntartható fejlődés, a jövő kihívásai foglalkoztatják a „Z” generációt.

Olvass tovább

Interjú

Mit csinál egy domonkos szerzetes a szabadidejében? Interjú Tokodi Lászlóval

A szerzetesek életét sokan egy középkori díszletbe, vagy egy Zeffirelli-filmekbe illő kolostorba képzelik el. Ez a képzet talán akkor se szűnik meg, ha megtudjuk, hogy a Szent Domonkos Rend alapításának 800 éves jubileumát ünnepli. Azonban a valóság sokkal inkább illik a 21. századba, mint a középkorba. A rendről és ott betöltött szerepéről a debreceni rendház legfiatalabb tagját, Tokodi Lászlót kérdeztük. Olvass tovább