2017. 02. 09.

Tim Tebow édesanyja az abortusz ellen döntött és az életét is kockáztatta

Tim Tebow édesanyjának azt mondták, hogy szakítsa meg a terhességét, de ő megtartotta a gyermekét, mert „úgy döntöttünk, hogy bízunk Istenben”

Ha Tim Tebow anyja, Pam, hallgatott volna az orvosokra sok évvel ezelőtt, és úgy döntött volna, hogy elveteti a kisfiát, akkor a világ nem ismerte volna meg a Heisman Trófea győztesét és a neves keresztény sportolót.

Az abortusz fájdalmas következményekkel járt volna, hiszen Tebow remek fiatalemberré cseperedett, aki Isten szolgálatának szentelve életét segíti a szükséget szenvedőket. Megalapította a Tim Tebow Alapítványt, amely segít azoknak a családoknak, akik örökbe szeretnének fogadni gyerekeket, a sajátos nevelési igényű gyerekeknek önbizalmat ad, és kórházakat épít a kevésbé szerencséseknek, sok más projektek mellett.

A 23. éves a koraszülöttekről és az ő édesanyáikról és édesapáikról való Nemzeti Megemlékezésen a DAR Alkotmány Teremben Pam felidézte a fájdalmas megpróbáltatást, amivel szembesült, amikor terhes volt Timmmel – közölte a „Life Site News”.

Pam azt mondta, hogy hatalmas kockázatot vállalt azzal, hogy megszülte Tim-et, mert az orvosok figyelmeztették, életét is vesztheti szülés közben. De Pam gondolkodás nélkül elutasította az orvosok által javasolt abortuszt. Mint keresztény, Pam azt mondta, Isten tanítása mindennél fontosabb.

„Tehát, úgy döntöttünk, hogy bízunk Istenben. Abban az időben nem tűnt bátor döntésnek. Ez volt az egyetlen dolog, amit tudtunk csinálni, és bízni akartunk Istenben azzal a kis fiúval, akiért imádkoztunk,” mondta.

A Tebow család a Fülöp-szigeteken missziós munkát végzett, amikor Pam áldott állapotba került. Az akkor rendelkezésre álló rossz orvosi szolgáltatások miatt Pam állandóan vérzett, és kénytelen volt a fővárosba, Manilába utazni, jobb kezelés reményében.

Egy Amerikában képzett orvos segített Pamnek megszülni Timet. Az orvos később azt mondta neki: „Azt akarom, hogy tudd, ez egy csoda baba, mert közben egész idő alatt csak egy apró darabka méhlepény volt megtapadva. Tehát ez egy csoda baba.”

Pam bármikor szívesen megosztja Tim születésének történetét, mert ez Isten szeretetéről és hűségéről tesz tanúságot. Az ő történetéből erőt merítve mások is bátran kiállnak a meg nem született magzatok védelméért.

„Az a hihetetlen kiváltságunk van, hogy a hangja lehetünk azoknak a magzatoknak, akiknek nincs saját hangjuk,” mondta. „Mi lehetünk az a hang. Ti vagytok az a erőteljes, egységes hang a meg nem születettekért”.

 

Fordította: Almási Laura

Forrás: www.christiantoday.com

Egyéb Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás