2016. 04. 07.

Mától Ferenc pápa élete a mozikban

Ferenc pápa  – Buenos Airestől a Vatikánig címmel készítettek filmet a Szentatya életéről: a 104 perces alkotást itthon a mai naptól vetítik a mozik.

A 2015-ben forgatott film részletesen és érdekesen mutatja be Jorge Mario Bergoglio – azaz Ferenc pápa életét. A filmet hárman is rendezték – Beda Docampo Feijóo, César Gómez Copello, Elisabetta Pique , – a Szentatya szerepét Dario Grandinetti kapta.

A film hivatalos promóciója így szól:

Amikor egy Buenos Aires-i orvostanhallgató felfedezi keresztény hitét, még nem sejti: ez az első lépés azon a hosszú úton, amely végül a Vatikánba vezeti. A fiatal spanyol újságírónő, Ana a 2005-ös pápai konklávé idején ismerkedik meg Jorge Mario Bergoglio bíborossal. Ekkor kezdődik mély barátságuk, amelyben a humor, a meghittség, a szeretet és a bölcsesség éppoly fontos szerepet játszanak, mint Jorge atya – azaz ahogy ma már inkább ismerjük: Ferenc pápa – azóta is hirdetett tanításaiban. Ana és Jorge atya beszélgetései során kibontakozik az egykori szegény olasz menekültek gyermekének sorsa: ifjúkori szerelmei, elhivatottságának megtalálása, küzdelme a korrupt kormányok és bűnszövetkezetek ellen, az elesettekért való kiállása és mélyen emberi, a szeretetet mindenek fölé helyező hitvallása.

Ferenc_Papa_moziplakat

A linkre  kattintva tájékozódhat, hogy hol és mikor adják a Ferenc pápa életét bemutató filmet.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás