2017. 03. 26.

Keresztény válások?! – Nincs válóok!

A házasság alatt bizonyára minden pár megtapasztalja annak nagyszerűségét és előnyeit, de nem tagadhatjuk, hogy hátrányokkal és más kellemetlen pillanatokkal is szembe kell nézni az évek során. Nem számít, mennyire szeretitek egymást, mint férj és feleség, alkalmanként biztosan lesznek nézeteltérések, félreértések. De elég ok ez arra, hogy feladjátok, és a válást válasszátok?

Isten azt mondja: „NEM!”

Egység

A házasságban rá kell jönnünk, nem csak egy plusz ember került az életterünkbe. Nem csupán arról van szó, hogy hozzáadunk egy embert a kedveltjeink listájához, aki minden éber pillanatban mellettünk van. A házasságkötés által eggyé válunk társunkkal. Egy egységgé leszünk. „Nem olvastátok, hogy a Teremtő kezdetben férfinak és nőnek teremtette őket, és azt mondta: Ezért a férfi elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és a kettő egy test lesz?” (Mt 19, 4-5)
Olvasd el újra: „a kettő egy test lesz”. Isten ilyen módon tervezte meg a házasságot. Ez több a csupán fizikai, szexuális egyesülésnél, a személyek válnak eggyé. A gondolataid, ambícióid, álmaid egyesülnek házastársadéval.

Kötelék

A házasságban a férfi és a nő között erős kötelék alakul ki. Bármi történik az egyik féllel, az érinti a másikat is a közös egység által. Gondolj bele: Ha a férj elveszti munkáját, a feleség anyagi bizonytalanságot érez. Ha a feleség túl sokat költ, a férjnek több órát kell dolgoznia, hogy megkeresse a pénzt a többi szükséges dologra. Ha a férj félrelép, a feleség szíve darabokra törik. És így tovább.
De nem számít, mi történik, míg szembe tudunk nézni a nehézségekkel. A gyerekek felnőnek, kirepülnek az otthonból, a férj és a feleség azonban együtt marad „míg a halál el nem választ”.

Együtt

Isten azt akarja, hogy minden házaspár együtt maradjon. Úgyhogy már nem két test, hanem egy. Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza.” (Mt 19, 6)
Ezen folyamatosan dolgozni kell Isten segítségével.

Úgy gondolod a házasságod helyrehozhatatlan? Nem az! Harcolj érte!

Forrás: Christian Today
Fotó: baptist.hu

Ezt a cikket Tóth Letícia önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Életmód
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás