2016. 07. 20.

A keresztény túsz családja tárgyal az Iszlám Állammal

Három lehetőséget vázolt fel az Iszlám Állam a vasárnap Líbiában elhurcolt egyiptomi keresztény túsz családjának: a rokonok a telefonon közölt feltételek szerint most az iszlám hitre való áttérés, a váltságdíj kifizetése vagy a túsz halála között választhatnak – adta hírül az al-Vatan című egyiptomi napilap hétfőn. (Forrás: www.mandiner.hu)

Az Iszlám Állam egy napja jelentette be, hogy Líbiában elrabolt három afrikai keresztényt. A közlemény szerint az egyiptomi kopt mellett egy ghánai és egy nigériai állampolgár van a terroristák fogságában, s ezt a nemzetközileg elismert líbiai kormány katonai szóvivője, Mohamed el-Hedzsázi is megerősítette.

Az al-Vatan az egyiptomi vendégmunkás fivérére hivatkozva azt írta, hogy a túsz családja tárgyalásokat folytat az emberrablókkal. A felső-egyiptomi Szóhág tartományban található falucska, Kóm Badrár egy másik lakója szerint a 21 éves Bahít Afrank Nádzseh Abíd tíz napja szökött át a szomszéd országba, röviddel azután, hogy megismert valakit, aki egyiptomi vendégmunkásokat juttat át a líbiai határon.

A beszámoló szerint Abíd hét másik emberrel kelt útra, akik közül mindenki muzulmán vallású volt. A vendégmunkások egy mikrobuszban tartottak Tripoli felé, amikor az IÁ egyik ellenőrzőpontjánál megállították őket.

A líbiai katonai szóvivő, Hedzsázi szerint a három keresztényt az IÁ által májusban elfoglalt kikötőváros, a líbiai partvonal közepén fekvő Szirttől délkeletre, en-Naufalíja település közelében ejtették foglyul.

Az egyiptomi túsz rokonai szerint a dzsihadisták 20 ezer dollár (közel 5,7 millió forint) váltságdíjat követelnek. A család elfogadta az összeget, és jelenleg annak összegyűjtésén fáradozik.

(Forrás: www.mandiner.hu)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás