2016. 07. 07.

A kaliforniai egyházaknak kötelező fizetniük az elektív abortuszért

Kaliforniában az abortusz alapvető egészségügyi ellátásnak minősül!

A Catholic Online beszámolója szerint az Obama-kormány továbbra is elvárja, hogy a kaliforniai egyházak támogassák pénzügyileg a terhesség-megszakításokat, mivel visszautasította az életvédő szervezetek petícióját, melyet a lelkiismereti szabadságra hivatkozva nyújtottak be.

Kaliforniában az egyházaknak biztosítaniuk kell az abortusz lehetőségét, mivel azt egy bizarr törvény „alapvető egészségügyi szolgáltatásként” határozza meg.

Az Egészségügyi Minisztérium elrendelte, hogy a Weldon-nevet viselő törvénymódosítás – amely azokat az orvosokat, nővéreket és egyéb egészségügyi dolgozókat védi, akik ellenzik az abortuszt – nem vonatkozik a biztosítókra, amelyek Kalifornia törvényei alapján kötelesek biztosítani az abortusz lehetőségét.

2014-ben a kaliforniai törvények az elektív (választott időpontban történő, tervezett) abortuszt az „alapvető egészségügyi szolgáltatások” közé sorolták.

A minisztérium döntése értelmében a Weldon-módosítás védelme nem vonatkozik az abortuszt vállaló biztosítókra.

A döntés szerint „nem áll védelem alatt az olyan egészségügyben dolgozó jogi személy, aki vallási vagy erkölcsi okokra hivatkozva tagadja meg az abortuszt, továbbá az érintett személy nem hivatkozhat diszkriminációra a Weldon-módosítás értelmében”.

Ennek eredményeképpen a Kaliforniában működő egyházaknak olyan biztosítási csomagokkal kell rendelkezniük, melyek az abortusz lehetőségét is magukban foglalják.

Az Obama-kormány nem túlzottan van tekintettel a vallási vagy az erkölcsi hagyományokra. Megalkuvást nem ismerően támogatja az abortuszt és ezt a gyalázatot mindenkire ráerőlteti. Egy nő joga, hogy meggyilkolja meg nem született gyermekét elsőbbséget élvez azok jogaival szemben, akik követni akarják vallási meggyőződésüket.

A gátlástalanul liberális kaliforniai törvény továbbra is megköveteli, hogy az egyházak és egyéb vallási szervezetek támogassák az elektív abortuszt.

A bíróságon való előrejutás komoly kihívást jelent majd.

(Forrás: catholic.org, kép: pixabay)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás