2017. 03. 22.

Ima Londonért

Nem csak az Egyesült Királyságot, hanem egész Európát megérintette a szerda délutáni londoni terrortámadás, amelynek négy halálos áldozata, és legalább húsz sérültje van.

Mindezidáig az Egyesült Királyságban nem történt olyan típusú terrorcselekmény, amely tegnap megrázta az országot, különösen Londont. Franciaország, Belgium és Németország sem tudta elkerülni a katasztrófát, ami sok-sok emberéletet követelt. Azonban a csatorna túloldalát is elérte a terror, mondhatnánk, szinte várható volt egy hasonló jellegű támadás, London sem számít már biztonságos helynek. Ezek az impulzusszerű támadások nem hagyják nyugodni Európát, újra és újra elszenvedjük ugyanazt a pofont.

hirdetés

Két dolgot nem szabad elfelejteni, ez pedig az egyéni felelősség és a hit. Felelősek vagyunk azért, ahogy viselkedünk, gondolkozunk, írunk, ahogy másokhoz viszonyulunk. Felelősek vagyunk azért, hogy hogyan reagálunk az olyan brutális eseményekre, amelyek napjainkban kísértik Európát. Higgadtan, józanul kell levonni a konzekvenciákat és tanulva a múltból előre tekinteni, bízva Istenben, imáinkban hordozva az elhunytakat, a gyászolókat és az elkövetőket, cselekedni, tenni a közös jövőért. Nehéz indulatok nélkül tudatosítani, hogy ismét csapás érte azt a közös, keresztény alapokon nyugvó örökséget, amit Európa még nyomokban hordoz, még nehezebb a gyászoló családoknak. Nem szabad félni. Az értékeinket meg kell védeni, a hitünkben ki kell tartani és tenni kell a békéért, még ha elérhetetlen célként lebeg is előttünk.

Fordította és adaptálta: DB

Forrás: Christian Today

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás